Θεωρείο (14/01/21)

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαξίμου

Μετά την αναβάθμισή του, κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το πού θα πολιτευτεί. Αναφέρομαι στον ισχυροποιημένο Θοδωρή Λιβάνιο που κάποιοι τον τοποθετούν στην Α΄ Αθήνας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και θα σας πω γιατί. Εάν όλα πάνε βάσει προγραμματισμού, ο Λιβάνιος θα παραμείνει στο Μαξίμου, είτε ως εξωκοινοβουλευτικός είτε ως βουλευτής Επικρατείας, καθώς, λόγω του μεγάλου φόρτου που επωμίζεται, είναι περιττή πολυτέλεια να κυνηγήσει τον σταυρό. Και εν πάση περιπτώσει εάν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, τότε η πιθανότερη περιφέρεια θα ήταν η Δυτική Αττική, καθώς κατάγεται από την Ελευσίνα. Αλλά και πάλι εκεί υπάρχει συνωστισμός, καθώς έχει επίσης ισχυροποιηθεί ο νεοεισελθείς στην κυβέρνηση υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, τον οποίο, όπως φάνηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, προωθεί το Μαξίμου, ενώ υπάρχει και ο βουλευτής Βαγγέλης Λιάκος, ετών 30. Πρώτος δε στην περιοχή εκλέγεται ο πολύπειρος Θανάσης Μπούρας –πολιτικός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη– που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι…

Σκληρό τερέν

Να σας πω και ένα εκλογικό από την πλευρά του χειμαζόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Περιφέρεια αναζητεί και η Ρένα Δούρου που πρόσφατα εθεάθη να περπατά στα Καμίνια συνοδεία κομματικών στελεχών. Μάλιστα, μου ήρθε η πληροφορία πως ο άλλοτε στενός της συνεργάτης Γιώργος Γαβρίλης, που έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ενώ δήλωνε πως θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Πειραιά, τελευταία έχει αποτραβηχτεί, ίσως για χάρη της τέως περιφερειάρχου της Αττικής. Αν πάντως η Ρένα κατέλθει στη Β΄ Πειραιά, θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα της με τον Γιάννη Ραγκούση στο σκληρό τερέν της περιφέρειας.

Ολονυχτία

Συνήθως μπαίνεις σε ένα γραφείο όταν είναι εκλογές και βγαίνεις ύστερα από τρεις ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση συνέβη με αφορμή την πλατφόρμα για τα εμβόλια, καθώς η ομάδα υπό τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τα στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε το project μπήκαν Δευτέρα και βγήκαν από τα γραφεία… σήμερα. Το αποτέλεσμα ωστόσο τους δικαίωσε, όχι μόνο γιατί τεχνικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν, αλλά υπήρξε και ανταπόκριση από τους πολίτες που έσπασαν το φράγμα των 100.000 ραντεβού μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Επισκέψεις

Μαθαίνω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίαν συντόμως θα ξεκινήσει επισκέψεις στα υπουργεία όπου υπήρξαν αλλαγές υπουργών και υφυπουργών.

Τοποθέτηση προϊόντος

Φάουλ από τον προσεκτικό Κ. Χατζηδάκη, που με αφορμή την κοπή της πίτας στο υπ. Εργασίας διαφήμισε στα social media το κατάστημα που την πήρε, γράφοντας «ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας». Σε τέτοια ατοπήματα δεν μας έχει συνηθίσει ο υπ. Εργασίας, σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή