80 χρoνια πριν… 29-1-1941

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ: Επίσημος ανακοίνωσις αναφέρει ότι ο γαμβρός του Μουσσολίνι και υπουργός των Εξωτερικών κόμης Τσιάνο [φωτ.], αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας, επανελθών εις την ενέργειαν, ανεχώρησε διά το Μέτωπον όπως αναλάβη την διοίκησιν βομβαρδιστικού στολίσκου. Ο Τσιάνο ακολουθεί εις το Μέτωπον τον Φαρινάτσι, άλλοτε γραμματέα του φασιστικού κόμματος, τον Ρίτσι, υπουργόν των Συντεχνιών, τον Παβολίνι, υπουργόν της Λαϊκής Μορφώσεως, τον Τσιανέτι, υφυπουργόν, τον Μποττάι, υπουργόν της Παιδείας, όστις μετέσχε και της πορείας προς την Ρώμην, και τον Γκόρλα υπουργόν των Δημοσίων Εργων. Εκ τούτων ο Μποττάι και ο Γκόρλα ανέλαβον την διοίκησιν αποσπασμάτων αλπινιστών εις την ζώνην των επιχειρήσεων εις την Αλβανίαν.
 
KATA TOY ΣΚΟΤΟΥΣ: Αι στήλαι διά τας μικράς ηλεκτρικάς λυχνίας, τας οποίας χρησιμοποιούν οι κυκλοφορούντες την νύκτα, εξηφανίσθησαν από την αγοράν. Το αποτέλεσμα είναι να σημειούνται αρκετά μικροατυχήματα τας ασελήνους νύκτας, ενίοτε δε και σοβαρωτέρα. Το υφυπουργείον της Αγορανομίας θα επρόσεξεν ασφαλώς την έλλειψιν και θα έλαβεν ήδη τα κατάλληλα μέτρα.
 
ΛΑΡΙΣΑ: Χθες ετελέσθησαν ενταύθα τα εγκαίνια του «Οίκου του Αγρότου» παρουσία του υφυπουργού των Συνεταιρισμών, των Αρχών της πόλεως και εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή