Θεωρείο (29/01/20)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο Τατόι

Την επιθυμία να επισκεφθεί το πρώην βασιλικό κτήμα του Τατοΐου έχει εκφράσει εδώ και καιρό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα –ίσως και αύριο το πρωί– και θα γίνει βεβαίως συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που θα ξεναγήσει την Πρόεδρο της χώρας στον ιστορικό πλούτο του κτήματος το οποίο σύντομα θα γίνει κέντρο αναψυχής και πολιτισμού.

Δύο μέτρα…

Θυμάστε τη φασαρία που είχε γίνει ανήμερα τα Θεοφάνια για συνωστισμό έξω από τις εκκλησίες; Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τότε σε υψηλούς τόνους, ποντάροντας σε ρήξη της σχέσης κυβέρνησης – Εκκλησίας, καλούσε σε αυστηρή τήρηση των μέτρων. Οι 5-10 ουρές που δημιουργήθηκαν έγιναν μείζον θέμα, παρότι, όπως φάνηκε, δεν επηρέασαν επιδημιολογικά σε κάτι. Χθες, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση σιγόνταρε την πορεία στο κέντρο της Αθήνας με πρώην υπουργούς και βουλευτές να δηλώνουν… ενθουσιασμένοι με αυτήν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ούτε μπορεί, αλλά κυρίως ούτε θέλει να ξεφύγει από τη μοίρα του.

«Οχι» Βορίδη σε Αδωνι

Οι άλλοτε διόσκουροι του ΛΑΟΣ έπαιξαν πινγκ πονγκ στο χθεσινό υπουργικό με μπαλάκι την κάνναβη. Ο Μ. Βορίδης δεν συμφώνησε με την πρόταση του Αδώνιδος για φαρμακευτική χρήση της κάνναβης, επικαλούμενος κενά στο κατά πόσον αυτή βοηθά φαρμακευτικά. Με απλά λόγια, ο υπουργός Εσωτερικών τη θεωρεί περισσότερο ναρκωτικό, παρά φάρμακο. Εντέλει ο Μάκης μειοψήφησε, καθώς η χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή. Η διαφωνία, πάντως, κατεγράφη και αυτό μάλλον επεδίωκε και ο υπουργός.

Πρώτη φορά

Το ενδιαφέρον, πάντως, στη δια-φωνία έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Οι δυο τους βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στο υπουργικό συμβούλιο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς ο Σαμαράς επέλεγε εναλλάξ είτε τον έναν είτε τον άλλο. Η επιλογή του πρωθυπουργού να έχει εντός και τους δύο «σκληρούς» δεξιούς ήταν πολιτικά ευφυής, καθώς δεν αφήνει τα δεξιό γήπεδο μόνο στον έναν. Και εκ του αποτελέσματος δικαιώνεται.

Ειδικές αποστολές

Ο Μιχ. Κεφαλογιάννης, ο μάνατζερ που ανέλαβε το δαιδαλώδες έργο να ξεμπλοκάρει τις 300.000 εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ, μόνο άγνωστος δεν είναι για τον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη. Κατά το παρελθόν έχει φέρει εις πέρας και άλλες δύσκολες αποστολές, όπως την Ολυμπιακή και τη ΔΕΗ. Συνεπώς, είναι άνθρωπος που ξέρει να κάνει τη δουλειά. Η επιλογή, όμως, δείχνει και κάτι ακόμα: ο Μητσοτάκης δίνει χώρο στον Χατζηδάκη, αλλιώς θα του έφερνε καπέλο μία δική του επιλογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή