Δεν καταλαβαίνουν γιατί έχασαν!

Δεν καταλαβαίνουν γιατί έχασαν!

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχθές ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως «δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα πρέπει να πρωτοκαταργήσουμε όταν διαμορφωθούν οι συνθήκες και ο ελληνικός λαός μάς δώσει εντολή για μια προοδευτική διακυβέρνηση…». Ευτυχώς αντιλαμβάνεται πως, με τις υπάρχουσες συνθήκες, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να του δώσει εντολή. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνεται όμως είναι πως με ατζέντα ακύρωσης των μεταρρυθμίσεων Μητσοτάκη, πολύ δύσκολα θα κερδίσει εκλογές, όποτε και αν γίνουν, γιατί οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συγκεντρώνουν την αποδοχή της πλειοψηφίας των πολιτών. Πώς θα κατακτήσεις την πλειονότητα των πολιτών όταν πηγαίνεις ενάντια στη βούλησή τους;  

Από την ημέρα που εξελέγη αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να δώσει στην παράταξη έναν μεταρρυθμιστικό-φιλελεύθερο χαρακτήρα. Δεν κρύφτηκε, δεν παραπλάνησε, δεν υποσχέθηκε. Ο προγραμματικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολύ συγκεκριμένος, χωρίς τις γνωστές αοριστολογίες, χωρίς τις γνωστές παροχολογίες. Κάτι σπάνιο για την ελληνική πολιτική ζωή. Συνεπώς ο ελληνικός λαός, όταν ψήφιζε στις 7 Ιουλίου 2019, γνώριζε τι ψήφιζε. Δεν καταψήφιζε απλώς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήφιζε τη Νέα Δημοκρατία για να εφαρμόσει αυτά τα λίγα που υποσχόταν. Και σήμερα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σταδιακά ξεδιπλώνεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Και όπως δείχνουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις, οι πολίτες επιβεβαιώνουν με τη στάση τους τη σταθερή θέση η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτά για τα οποία την ψήφισαν. Εννοείται πως αν, για διάφορους λόγους, υποχωρήσει από το πρόγραμμά της, θα υποστεί την κριτική από τους ψηφοφόρους της. Με άλλα λόγια, οι πολίτες, π.χ., ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία για να επιβάλει τη νομιμότητα στους πανεπιστημιακούς χώρους και σε ολόκληρη την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις διαμαρτύρονται, αλλά η κυβέρνηση λογοδοτεί, πρωτίστως, στους ψηφοφόρους της και στο νέο μπλοκ εξουσίας. Αν οι Ελληνες πολίτες επιθυμούσαν να παραταθεί η κατάσταση της γενικευμένης ανομίας, τότε θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αλ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του κόμματός του δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβη μέσα στην ελληνική κοινωνία, ώστε σήμερα, μετά δεκαεννιά μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω τρομακτικών δυσκολιών, η αποδοχή της να παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα. Και όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί έχασες, δεν πρόκειται να ξανακερδίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή