80 χρoνια πριν… 5-2-1941

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ: Ο Ναύαρχος Νταρλάν [φωτ.] επέστρεψε εις Βισσύ εκ Παρισίων όπου διεξήγαγε συνομιλίας μετά του Λαβάλ. Ο υπουργός των Ναυτικών άμα τη αφίξει του εγένετο δεκτός υπό του Στρατάρχου Πεταίν προς τον οποίον ανέφερε τα των εν Παρισίοις συνομιλιών του. [..] Η σύσκεψις διήρκεσεν επί μίαν και ημίσειαν ώραν. […] Το γεγονός ότι αντί του υπουργού των Εξωτερικών κ. Φλαντέν εστάλη εις Παρισίους ο Ναύαρχος Νταρλάν αποδεικνύει ότι το ζήτημα του γαλλικού στόλου και των γαλλικών ναυτικών βάσεων απετέλεσε το κύριον θέμα των συνομιλιών. […] O Ναύαρχος Νταρλάν εδήλωσε ότι ο γαλλικός στόλος θα υπερασπίση εαυτόν αλλά και την γαλλικήν Αυτοκρατορίαν από πάσης απειλής οποθενδήποτε προερχομένης.
 
ΕΠΑΙΝΟΙ: Ο αγγλικός, ο αμερικανικός και ο τουρκικός τύπος συνέχισαν και χθες τα ενθουσιώδη σχόλιά των διά τας νέας ελληνικάς νίκας και τους επαίνους τους διά τους στρατιώτας μας.
 
ΒΟΗΘΕΙΑ: Αποστέλλονται υπό του αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και της επιτροπής εράνου 5 κινητά χειρουργεία, 3 νοσοκομεία εκστρατείας και 15 κινητοί απολυμαντικοί κλίβανοι αξίας 345.000 δολλαρίων. Επίσης απεστάλησαν αντιτετανικοί και αντιγαγγραινικοί ορροί, θα αποσταλή δε και κινίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή