Θεωρείο (09/02/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει ο τρόπος περιοδειών  

Το λάθος της Ικαρίας είναι σαφές πως δεν άρεσε σε κανέναν στο Μαξίμου και χτύπησε καμπανάκια. Γιατί είναι προφανές πως πρόκειται για λάθος. Εξ ου και στην κυβέρνηση σχεδιάζουν να αλλάξουν τον τρόπο που θα γίνονται περιοδείες από εδώ και στο εξής ώστε να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στο μέλλον, οι οποίες αδικούν την ουσία των περιοδειών του πρωθυπουργού, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Το σφάλμα πάντως το παραδέχθηκε τόσο κατά την πρώτη αντίδραση ο Χριστόδουλος Στεφανάδης όσο και η αναπλ. κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση: αμφότεροι σημείωσαν πως τέτοιες εικόνες δεν πρέπει να επαναληφθούν. Πηγές πάντως του Μαξίμου πρόσθεταν μια λεπτομέρεια που είναι μάλλον άγνωστη: όσοι έκατσαν στο περίφημο γεύμα δεν ήταν παρά η ακολουθία του πρωθυπουργού που ήταν ούτως ή άλλως μαζί του σε όλο το ταξίδι. Ακόμα και μέσα στο ελικόπτερο.  

Λεπτομέρεια

Επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, θα είναι λάθος το Μαξίμου να μην αντιληφθεί μια κρίσιμη λεπτομέρεια που δεν εντόπισε ο πάντα οξυδερκής Μάκης Βορίδης: όσοι άσκησαν κριτική δεν είναι «εκείνοι που έχουν ανεχθεί τις διαδηλώσεις των 2.000 ατόμων και έλεγαν στη Βουλή ότι είναι δικαίωμά τους», όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αδικώντας την ανάλυσή του. Είναι κυρίως εκείνοι που δεν αποδέχονται τις διαδηλώσεις των 2.000 ατόμων και έχουν υψηλότερες προσδοκίες από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Αυτό και πάμε παρακάτω.  

Λήξαν το θέμα

Το ρεπορτάζ λέει τα εξής: Πρώτον, η κυβέρνηση δεν σχολιάζει θέματα της Προεδρίας. Δεύτερον, η Προεδρία δεν προτίθεται να βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Τρίτον, η πλευρά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας τονίζει πως το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι από πέρυσι τον Απρίλιο. Συνεπώς, όπως προκύπτει από… όλες τις πλευρές, το ζήτημα με τον κωδικό του email της Προεδρίας, που παρέμεινε για ένα μήνα στην κατοχή του τέως Προέδρου και της γραμματέως του, είναι λήξαν. Το μόνο που εκκρεμεί είναι εάν τελικά θα παραμείνει η ποινή της κράτησης των δύο μισθών στον τεχνικό που δεν άλλαξε ποτέ τους κωδικούς.

Βάπτισμα πυρός

Στο ταξίδι-αστραπή του Μητσοτάκη σε Κύπρο και Ισραήλ υπήρχαν και κάποιοι που τον συνόδευαν και πήραν το βάπτισμα του πυρός. Πρόκειται για τον Χρήστο Ταραντίλη που έκανε το πρώτο του ταξίδι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και τον γ.γ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη που επίσης μπήκε για πρώτη φορά στο αεροπλάνο για επίσημο ταξίδι.  

Εκ των ενόντων

Πηγές του ΥΠΠΟ λένε πως ο/η διάδοχος του Δημήτρη Λιγνάδη θα είναι «εκ των ενόντων», που το μεταφράζω πως δεν θα έρθει κάποιος «απέξω».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή