Θεωρείο (11/02/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είναι πλέον γνωστός στο πανελλήνιο μέσω των καθημερινών παρεμβάσεών του στα ΜΜΕ λόγω της πανδημίας, καθώς κατέχει την ιδιότητα του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Η Θεσσαλονίκη όμως τον ξέρει από πιο παλιά, καθώς, εκτός της ιατρικής του πορείας, έχει ασχοληθεί και με τα κοινά. Λίγοι θυμούνται πως το 2015, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα, είχε δεχθεί να μπει στην τελευταία μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Στις επόμενες πάντως, δεν αποκλείεται να κατέλθει… κανονικά, διεκδικώντας την είσοδό του στη Βουλή, έχοντας πλέον ως όχημα και τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Διαφοροποίηση

Υπό ελληνική αιγίδα διοργανώνεται σήμερα συνάντηση  υπουργών Εξωτερικών –το λεγόμενο «Philia Forum»– με τη συμμετοχή της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κύπρου, του Μπαχρέιν και της Σαουδικής Αραβίας. Στην επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρεται πως «έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν η Γαλλία, η Ιορδανία και το Ιράκ». Η προσεκτική διατύπωση περί πρόσκλησης και όχι συμμετοχής έγινε λόγω της γαλλικής διαφοροποίησης που δεν θέλει να συνυπογράψει κοινό ανακοινωθέν. Προφανώς το Παρίσι δεν θέλει να φανεί πως… ακολουθεί σε μια πρωτοβουλία η οποία δεν είναι δική του.

Αυτοκριτική

Αίσθηση προκάλεσε –θετικά το λέω– πως χθες, κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση του Μαργαρίτη Σχοινά με την επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, υπήρξε μια δόση αυτοκριτικής από τους Γερμανούς. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μακράς συνεδρίασης –κράτησε 1,5 ώρα– διαπιστώθηκε ένα ενοχικό αίσθημα από γερμανικής πλευράς για την έλλειψη προόδου κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας στο θέμα του συμφώνου. Από την πλευρά του, ο Σχοινάς έστειλε μήνυμα πως, τώρα που οι μεταναστευτικές ροές είναι σε χαμηλά επίπεδα, είναι η ώρα να φτιάξουμε τη… σκεπή του σπιτιού, καθώς δεν βρέχει.

Τον δίκασε

Στη νεολαιίστικη αργκό έτσι λέγεται αυτό που έκανε ο Χρυσοχοΐδης στον Βαρουφάκη μετά την ομιλία του τελευταίου στη Βουλή. «Το μόνο σωστό που άκουσα από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι το Cambridge με προφορά», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Τα υπόλοιπα είναι βεβαιότητες με ύφος, αλλά χωρίς επιχειρήματα. Τον θαυμάζω που αντέχει όρθιος τόση τερατολογία». Πω, πω…

Τρία κόμματα

Γνώστες των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στα δεξιά του πολιτικού συστήματος λένε πως στις επόμενες εκλογές θα κατέλθουν συνολικά τρία νέα δεξιά κόμματα. Φαίνεται πως το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ Μ-Λ έχουν και δεξιά… βερσιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή