80 χρoνια πριν… 13-2-1941

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΡΑΤΣΙΑΝΙ: […] η εφημερίς «Νιου Υορκ Τζόρναλ» πληροφορείται εκ Καΐρου ότι ο στρατηγός Γκρατσιάνι ανεχώρησεν από την Βόρειον Αφρικήν, κατευθυνόμενος εις Ρώμην. Κατά τας αυτάς πληροφορίας, ο Γκρατσιάνι μετέβη εις Ρώμην όπως εκθέση εις τον Μουσσολίνι την εν Λιβύη επικρατούσαν κατάστασιν μετά τας εκεί συντριπτικάς ήττας του ιταλικού στρατού. Δεν είναι απίθανον ο στρατάρχης να επαναλάβη την αίτησιν περί παραιτήσεώς του και κατά πάσαν πιθανότητα δεν πρόκειται να επιστρέψη εις την Τρίπολιν.
 
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η εταιρεία πετρελαίων Στάνταρ Οϊλ της Νέας Υερσέης ανεκοίνωσεν ότι ετελειοποίησε νέον τρόπον διυλισμού ο οποίος θα αποτελέση κυριολεκτικώς επανάστασιν, δεδομένου ότι υποβιβάζει κατά πολύ τα έξοδα και βελτιώνει την ποιότητα.
 
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ανεγνώσαμεν την πρόσκλησιν ενός υπουργείου ζητούντος να προσλάβη προσωρινούς υπαλλήλους προς αναπλήρωσιν στρατευθέντων. Διατί όμως να προσλάβη αποκλειστικώς άρρενας; Θα προετείνομεν να προσλάβη μάλλον θήλεις. Δεν λείπουν αι εγγράμματοι θήλεις. Δι’ αυτού του τρόπου και περισσότεροι άρρενες θα έμενον ελεύθεροι διά να προσφέρουν πολεμικάς ή παρεμφερείς υπηρεσίας και διά της παροχής εργασίας εις θήλεις –κατά προτίμησιν συγγενείς στρατευθέντων– θα ανεκουφίζοντο οικονομικώς πλείσται όσαι οικογένειαι επιστράτων. Δεν συμφωνεί το αρμόδιον υπουργείον;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή