Επίθεση για το… επώνυμο 

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερο συνεχές βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ενώ το θέμα ήταν η ενημέρωση από τον υπουργό Καραμανλή, τον υφυπουργό Κεφαλογιάννη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Γιάννη Γκόλια για τρέχοντα ζητήματα υποδομών και μεταφορών, εξελίχθηκε σε μια προσωπική επίθεση στον Καραμανλή για το… επώνυμό του τόσο από τον Παππά όσο και από τον Κατρούγκαλο. Ειδικά ο Παππάς επέλεξε την προσωπική επίθεση σε όλα τα επίπεδα, με τους βουλευτές της Ν.Δ. να κάνουν λόγο για προσωπικό αδιέξοδο. Ο Καραμανλής πάντως άφησε την αστική ευγένεια και, όσον αφορά τις κατηγορίες για τους πρόσφατους διαγωνισμούς προσλήψεων, είπε στον Παππά πως όλα έγιναν με διαφάνεια, σε αντίθεση με εκείνον που μία σύμβαση έφερε στη Βουλή και έγινε… δικογραφία. Αυτό ήταν το δεύτερο βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια επιτροπή, μετά την πολυδιαφημισμένη συνεδρίαση για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ.

Ο καθρέφτης

Σας πάω τώρα στη χθεσινή Κ.Ο. που κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, με την πλειονότητα των βουλευτών να θέτουν ζητήματα επικαιρότητας και πανδημίας. Εκείνος που «έσπασε τη γραμμή» και αναφέρθηκε σε κεντρικής φύσεως θέματα ήταν ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο πρώην υπουργός έκανε μια εύστοχη πολιτικά παρατήρηση λέγοντας πως η συνεχής παραπομπή στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί.

Μά(x)ιμος

Κατά τα λοιπά, ιδιαιτέρως μαχητικός ήταν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, όσον αφορά θέματα της περιφέρειάς του. Εθεσε για παράδειγμα το ζήτημα των εμβολιασμών, καθώς στη Λάρισα σε πολλούς πολίτες άνω των 75 ετών κλείνουν ραντεβού για… τον Απρίλιο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να δοθεί άμεσα απάντηση από τον Κικίλια, ο οποίος δεσμεύτηκε να ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα στη Λάρισα.

Στενή συνεργασία

Η εμβληματική επέτειος της 25ης Μαρτίου, δύο αιώνες μετά την Επανάσταση, πλησιάζει, και παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού, ετοιμάζονται πυρετωδώς διάφορες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο του πρωθυπουργού και η Γιάννα Αγγελοπούλου βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή. Πολλά πράγματα είναι σχεδόν έτοιμα, αλλά όχι ανακοινώσιμα, καθώς η πανδημία μέχρι τελευταία στιγμή αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.

Εφ’ όλης της ύλης

Με ένα πολύ λακωνικό κείμενο που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, η Λίνα Μενδώνη κάλεσε σε διαδικτυακή συνέντευξη σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Συνεργάτες της λένε πως θα μιλήσει «εφ’ όλης της ύλης» για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Αναμένεται με ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή