888 πλήγματα στη Δημοκρατία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικηγόροι και νομικοί, 888 στον αριθμό, ζητούν από την κυβέρνηση «να μην επιμείνει στην αδιάλλακτη στάση της», τασσόμενοι ουσιαστικά με το αίτημα του Κουφοντίνα. Κατ’ αρχάς, να σημειώσω πως εκπροσωπούν περίπου το 2,5% των δικηγόρων της Ελλάδας. Ασήμαντο ποσοστό μεν, όμως επειδή πρόκειται περί νομικών που αποφαίνονται επί ενός νομικού ζητήματος, η παρέμβασή τους έχει ενδιαφέρον. Λοιπόν, οι 888 τι προτείνουν στην κυβέρνηση όταν την καλούν να μην επιμείνει στην αδιαλλαξία της; Προφανώς να ικανοποιήσει το αίτημα του κατά συρροή δολοφόνου να επανέλθει στις φυλακές Κορυδαλλού. Γιατί το αντικείμενο της απεργίας πείνας αυτό είναι. 

Παρακάμπτω τη θέση των 888 νομικών, πως μια εκλεγμένη κυβέρνηση πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό ενός αμετανόητου εγκληματία. Αυτοί οι νομικοί και δικηγόροι δεν γνωρίζουν πως από το 2018 –επί υπουργίας Κοντονή– οι φυλακές Κορυδαλλού έγιναν κέντρο κράτησης υποδίκων; Θέλω να πιστεύω πως το γνωρίζουν. Αλίμονο αν δεν το γνώριζαν. Τότε πώς ζητούν την ικανοποίηση της απαίτησης του Κουφοντίνα; Για δημιουργία εντυπώσεων; Για την άσκηση κομματικού καθήκοντος; Και αν –σύμφωνα με τη λογική τους– και οι δύο βιαστές και δολοφόνοι της Τοπαλούδη κατέφευγαν και αυτοί σε απεργία πείνας για την ικανοποίηση κάποιου δικού τους αιτήματος, θα έτρεχαν να τους συμπαρασταθούν; Προφανώς όχι. Γιατί όμως; Γιατί οι δύο δολοφόνοι είχαν ευτελή, ποταπά κίνητρα, ενώ ο Κουφοντίνας σκότωνε για ιδανικά, σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει στελέχη της Αριστεράς. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η νοσηρή στάση των 888 και όλων όσοι τού συμπαραστέκονται. Επειδή ακριβώς πιστεύουν πως τα εγκλήματά του είχαν ευγενή κίνητρα, τον θεωρούν πολιτικό κρατούμενο, που θα πρέπει να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, όπως γινόταν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Αλλωστε, στην ανακοίνωση των 888 υπάρχει η εξής προβληματική πρόταση: «Οποια και αν ήταν η άποψή μας για τα όσα προηγήθηκαν, πλέον μετριόμαστε με μοναδικό ζύγι τη διατήρηση της ζωής». Τι σημαίνει αυτό το «όποια και αν ήταν η άποψή μας για τα όσα προηγήθηκαν»; Ποια είναι αυτά που προηγήθηκαν; Γιατί δεν τα κατονομάζουν; Γιατί δεν μας λένε ποια είναι η άποψή τους; Και από πότε ζυγίζουν την ανθρώπινη ζωή; Οταν αυτή που κινδυνεύει είναι του Κουφοντίνα; 

888 πλήγματα στη Δικαιοσύνη και στη Δημοκρατία. Δυστυχώς! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή