Θεωρείο (04/03/21)

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεργασία με… 800 άτομα  

Κάτι πραγματικά απίστευτο εκστομίστηκε από τον Γιάννη Αλεξούλη, αντιδήμαρχο Λάρισας, μετά τον χθεσινό σεισμό στη Ελασσόνα μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ο κ. Αλεξούλης είπε πως ο σεισμός προκάλεσε πανικό και άμεσα εκκενώθηκε το δημαρχείο όπου εκείνη την ώρα εργάζονταν… 800 υπάλληλοι. Εν τη ρύμη του λόγου, ο κ. αντιδήμαρχος αποκάλυψε πως εν μέσω πανδημίας, βρίσκονταν σε ένα κτίριο τόσα άτομα. Εύγε στον δήμαρχο Λαρίσης για την τήρηση των μέτρων.  

Οπως η Ελλάδα

Οταν ο πρέσβης των ΗΠΑ μιλάει για κάτι που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και λέει «θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στις ΗΠΑ», τότε κάτι έχει γίνει πολύ καλά. Αναφέρομαι στα όσα είπε ο Τζέφρεϊ Πάιατ σε εκδήλωση της Cisco με τη συμμετοχή του Κυριάκου Πιερρακάκη με θέμα το 5G, σχολιάζοντας το ψηφιακό σύστημα εμβολιασμού και δίνοντας τα εύσημα στον αρμόδιο υπουργό για τη δουλειά που έχει γίνει. Αν μη τι άλλο, τιμητικό για τη χώρα πρωτίστως και αυτό το πιστώνεται ο Κυριάκος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο  Απόστολος Τζιτζικώστας, που ανέφερε πως ο «Πιερρακάκης αλλάζει την Ελλάδα».  

Επιλεκτικότητες

Ερώτηση προς τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου για την απόφαση του «επιλεκτικού διορισμού» 14 επιτυχόντων από το σύνολο των 56 άμεσα διοριστέων σε κενές οργανικές θέσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η βουλευτής ρωτά σε τι διαφέρουν οι εναπομείναντες αδιόριστοι επιτυχόντες από τους δεκατέσσερις που επελέγησαν και αν ο υπουργός γνωρίζει πως με την απόφαση αυτή «δυσχεραίνεται η αποτελεσματική προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος». Η απάντηση θα έχει ενδιαφέρον, καθώς οι επιτυχόντες εδώ και καιρό την αναζητούν χωρίς να τη λαμβάνουν.  

«Αρκετή»

Η απόσυρση της Αννας Διαμαντοπούλου από την κούρσα του ΟΟΣΑ έκανε πολλούς να προτρέξουν «προβλέποντας» πως για την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο δρόμος επιστροφής στην εγχώρια πολιτική σκηνή και ίσως στα υπουργικά έδρανα, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Ν.Δ. Το σενάριο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Μητσοτάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να προσφέρει στη Διαμαντοπούλου μία θέση στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς η επιλογή της για τον ΟΟΣΑ ήταν, όπως λένε καλά γνωρίζοντες, «αρκετή».

Τα φανάρια

Ο Γιώργος Πατούλης εργάζεται ακόμα και για τα πιο μικρά. Στο πλαίσιο αυτό με επίσημο δελτίο Τύπου μας ενημέρωσε πως επέβλεψε… προσωπικά τις εργασίες εκσυγχρονισμού της φωτεινής σηματοδότησης –ήτοι φαναριών–  στο Κολωνάκι. Ακολούθησε επίσημη δήλωση του περιφερειάρχη για το σημαντικό αυτό γεγονός που μεταμορφώνει την περιοχή, ενώ δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει συνέχεια ώστε να νιώσουν όλοι οι πολίτες απόλυτα ασφαλείς. Μάλλον χάρη στους «γαλβανισμένους ιστούς» που διαθέτουν οι νέοι σηματοδότες, όπως λέει το δελτίο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή