Αυτοκαταστροφικός οίστρος

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου αγωνίζονται πολύ σκληρά για να αναστήσουν το ημιθανές κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι τέτοιος ο αυτοκαταστροφικός οίστρος που έχει καταλάβει το πρωθυπουργικό επιτελείο, που αρχίζουμε και υποπτευόμαστε ότι ίσως υπάρχει κρυφό σχέδιο πίσω από τα τόσα λάθη (επικοινωνιακά, κυρίως) με τελικό στόχο τους αφελείς, μετριοπαθείς κεντρώους ψηφοφόρους του ίδιου του πρωθυπουργού, που στάθηκαν στις ουρές των εσωκομματικών εκλογών δίπλα σε μπαρουτοκαπνισμένους δεξιούς ή Οννεδίτες της παλιάς καλής εποχής («Ολοι Μύκονοοο!»).

Είναι σαν μέρα παρά μέρα να γίνεται μια ειδική συνεδρίαση στο Μαξίμου με θέμα: πώς θα απομακρύνουμε τους ψύχραιμους, μη δεξιούς, που μας εμπιστεύθηκαν το 2019; Χμ, να τα πιούμε σε ταράτσα οικίας τοπικού βουλευτή σε συνθήκες εθνικού lockdown; Ή να αφήσουμε για μέρες να σέρνονται οι ατυχέστατες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού μέχρι να δεήσουμε να τις αποδοκιμάσουμε με τα χίλια ζόρια; Ή ακόμη καλύτερα: να μην υπάρχουν αντανακλαστικά άμεσης καταδίκης της αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νέα Σμύρνη;

Αν γίνεται κάτι σαφές από αυτό το μπαράζ επικοινωνιακών αυτογκόλ είναι το προβληματικό timing σε σχέση με την ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση. Πάντα θα γίνει πολύ αργά, πολύ καθυστερημένα και πολύ χλιαρά. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εικάζουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίπλα στον πρωθυπουργό άνθρωποι που να παίρνουν σοβαρά τον ρόλο τους ως υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος. Και το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει την επόμενη ημέρα της πανδημίας η χώρα να έχει μια σοβαρή, αξιόπιστη φιλελεύθερη κυβέρνηση στο τιμόνι της. Και όχι να οδηγηθούμε σε πολιτικές περιπέτειες επειδή, όπως πάντα συμβαίνει σε περιόδους διαδοχικών κυβερνητικών αστοχιών, ο εκάστοτε ηγεμόνας αφήνεται να διαμορφώσει μιαν αυτάρεσκη αλλά παραπλανητική εικόνα για την απόδοση της κυβέρνησης εξαιτίας αιώνιων «προθύμων» να εξωραΐσουν ή να υποτιμήσουν έναν λάθος χειρισμό που πληγώνει τους πολίτες.

Η υπερβολική εμπιστοσύνη στο «περιβάλλον» ή στις ευνοϊκές (ακόμη) δημοσκοπήσεις είναι ο τέλειος συνδυασμός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλάνη. Τα λάθη (κυρίως εκείνα που έχουν συναισθηματικό βάρος) λειτουργούν σωρευτικά. Αν στο Μαξίμου επαναπαύονται στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ αίσθημα, ας διδαχθούν από τα παθήματα των αντιπάλων τους· όταν στην Κουμουνδούρου έτριβαν τα χέρια τους με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπερβολικά «νεοφιλελεύθερου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή