Θεωρείο (09/03/21)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα άφιξη

Μία πολύ έμπειρη αξιωματούχος της Κομισιόν, η Νιόβη Ρίγκου, θα αναλάβει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τη διεύθυνση του Γραφείου της Ε.Ε. στην Αθήνα. Πρόκειται για στέλεχος με πορεία 30 ετών σε σημαντικές θέσεις, με τελευταία την ευθύνη για την τήρηση των νόμων και την αξιοπιστία των θεσμών (rule of law). Το γεγονός πως οι Βρυξέλλες στέλνουν έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία και διασυνδέσεις δείχνει ότι η Αθήνα παραμένει ένα σημαντικό πόστο.

Λέξη-κλειδί

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, χθες, η Πελώνη επέλεξε μία λέξη που ακριβώς επειδή ήταν στην καλά προετοιμασμένη εισαγωγή και όχι εν τη ρύμη του λόγου έχει ενδιαφέρον. Είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας «επιδιώκει πλατείες νεο-αγανακτισμένων». Θα σταθώ λίγο στη φράση γιατί αποτελεί το πολιτικό κουκούτσι της περιόδου που διανύουμε. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η αντιπολίτευση με όχημα τον κορωνοϊό και την κόπωση του κόσμου πάει να στήσει ξανά τις πλατείες της μνημονιακής εποχής. Η διαπίστωση έχει ενδιαφέρον όχι απλώς επειδή «αναλύει» τη στρατηγική του αντιπάλου, αλλά και ως τεστ αυτογνωσίας. Η κυβέρνηση δηλαδή αφού έχει καταλάβει πού το πάει ο Τσίπρας, θα πρέπει να έχει ήδη βρει και το αντίδοτο ώστε αυτή τη φορά να μην πετύχει το συριζαϊκό κόλπο. Μόνο έτσι η διαπίστωση θα έχει αξία.

Δεξιότητες

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε ο βουλευτής των νοτίων προαστίων που έδωσε δημόσια –και με μεγάλη άνεση θα έλεγα– το όνομα του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε αναίτια, όπως φαίνεται στο βίντεο, από το όργανο της τάξεως. Αυτό που γνωρίζουν λιγότεροι, είναι πως δεν ήταν ο μόνος. Και άλλα στελέχη, λαμβάνοντας την κεντρική γραμμή του κόμματος το βράδυ της Κυριακής, διάβασαν το όνομα του νεαρού αλλά και τις πολιτικές του καταβολές και θεώρησαν σκόπιμο να το δημοσιοποιήσουν στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν αντιλήφθηκαν δηλαδή την αλφαβήτα λειτουργίας της Δημοκρατίας: το γεγονός ότι κάποιος ανήκει σε μία συλλογικότητα ή σε αντίπαλο ιδεολογικά χώρο, δεν νομιμοποιεί κανέναν να του ασκεί βία. Καλά, πώς είναι δυνατόν να μην το σκέφτηκαν, θα αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση είναι εύκολη: για να εκλεγείς χρειάζεται μόνο να μαζέψεις ψήφους. Κανένα άλλο προσόν δεν είναι απαραίτητο.

Σύμβουλος

Φεύγω από την επικοινωνιακή τρικυμία της Ν.Δ. και πάω στην πολιτική βαρβαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι άτυπος σύμβουλος του Τσίπρα για θέματα Υγείας. Δεν ξέρω τι τον συμβουλεύει ειλικρινά. Πάντως, στα κοινωνικά δίκτυα ανάμεσα σε άλλα ακατάληπτα που γράφει έφτασε χθες στο σημείο να καλεί δημοσίως, εν μέσω πανδημίας, σε «λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα». Η Ν.Δ. δεν άφησε ασχολίαστη την ανάρτηση και θύμισε πως πριν από λίγες μέρες ο κ. Γεροτζιάφας είχε περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή