Θεωρείο (10/03/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη

Η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον –πρώην– επικεφαλής της επιτροπής για την αστυνομική βία, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, δεν ήταν τυπική. Ηταν ουσιαστική. Ο πρωθυπουργός, όπως ανακοινώθηκε, συζήτησε με τον καθηγητή ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες κινήσεις για να εκτονωθεί μια κατάσταση που από την Κυριακή έχει μπει σε τροχιά φαύλου κύκλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση κινήθηκε σε δύο επίπεδα: πρώτον, στην εκπαίδευση των αστυνομικών και δεύτερον, στην ατιμωρησία που υπάρχει τώρα, εάν κάποιος αστυνομικός υπερβεί τα εσκαμμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Μητσοτάκης την Παρασκευή δεν θα αρκεστεί, όπως κάνει άλλωστε παγίως, σε απλές αναφορές, αλλά θα ανακοινώσει και πρωτοβουλίες. Μία από αυτές αναμένεται να είναι η επίσημη θεσμοθέτηση της επιτροπής για την αστυνομική βία, που έως τώρα ήταν άτυπη.

Το παρασκήνιο του μπαλκονιού

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το γλέντι με μουσική ανήμερα την Τσικνοπέμπτη είναι ο ορισμός αυτού που λέμε «πετάω την μπάλα στην εξέδρα». Τι λέει; Πως ο χώρος όπου έγινε το κορωνοπάρτι δεν… ανήκει στον ΕΟΔΥ. Ποια είναι η αλήθεια; Εκεί όπου έγινε το πάρτι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μπαλκόνι χώρου υποδοχής, το οποίο πράγματι μπορεί να μην υπάρχει στα συμβόλαια μίσθωσης και άρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ δεν έχει ευθύνη. Αλλά πάμε στο χειρότερο. Στο πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα που πηγαινοέρχονταν κυλιόμενα, με τουλάχιστον 15 να είναι σταθερά. Και όμως, από αυτά την πλήρωσαν τρεις οδηγοί και μία νοσηλεύτρια και όχι ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ Αττικής, ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα είναι στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα. Το γεγονός ότι έχασαν τη δουλειά τους χαμηλόβαθμοι ώστε να βγουν λάδι οι από πάνω μπορεί να μην έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, αλλά βούιξε ο ΕΟΔΥ. Και η οργή ήταν μεγάλη.

Εμφύλιος

Ενας άγνωστος πόλεμος με φόντο τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται στην Ημαθία, καθώς ο Αγγελος Τόλκας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, έχει ασκήσει έφεση για να πάρει την έδρα της εκλεγμένης Φρόσως Καρασαρλίδου. Αυτό που έχει συμβεί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εκλεγμένη βουλευτής, είναι πως δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μονόγραψαν πάνω από 1.500 ψηφοδέλτια, τόσο δικά της όσο και του Τόλκα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ασκήσει έφεση. Τα περισσότερα ψηφοδέλτια που δεν έχουν μονογραφεί είναι της Καρασαρλίδου, με αποτέλεσμα, εάν αυτά ακυρωθούν, η έδρα να αλλάξει χέρια. Η βουλευτής είναι έξαλλη με τον Τόλκα και το θέμα έχει φτάσει στην Κουμουνδούρου και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει πάρει θέση. Εδώ δεν παίρνει σε άλλα και άλλα, σιγά μην ασχοληθεί με την έδρα της Ημαθίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή