Δεδομένα στον αέρα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μας μπέρδεψαν οι εραστές της ανωνυμίας. Αυτοί που ούρλιαζαν «γιατί δεν λέτε το όνομα του γνωστού σκηνοθέτη;», πριν υπάρξει καν μήνυση, πόσο δε μάλλον δίωξη, τώρα φωνασκούν διότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης «προέβη σε μια απίστευτη αθλιότητα. (…) Εδωσε στον αέρα τα πλήρη στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε από τους άντρες της ΔΙ.ΑΣ., ονοματεπώνυμο και ιδιότητα, συν διάφορα ακόμη. Δεν σεβάστηκε τους αυστηρούς περιορισμούς της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κοινοποίησε τα στοιχεία ενός ανθρώπου που έχει συλληφθεί και για τον οποίον δεν υπάρχουν ακόμη κατηγορίες» (Εφ.Συν. 8.3.2021).

Ο κ. Κυρανάκης αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος για πέντε αδικήματα στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης είναι μέλος της συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση». Είχε συλληφθεί πάλι στο υπουργείο Υγείας, σε μια «παρέμβαση» –όπως ευφημίζονται οι εισβολές και καταστροφές σε δημόσιους χώρους– υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την ενέργεια του κ. Κυρανάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, στο ίδιο πάνελ του Open (8.3.2021). Η κ. Καφαντάρη ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα που χειροκροτούσε με θέρμη τον αρχηγό της όταν είπε στη Βουλή για «βιασμούς στο Εθνικό Θέατρο», την περίοδο που απλώς υπήρχαν φήμες. Προφανώς ισχύουν «προοδευτικά μέτρα και σταθμά»: αν ο κατηγορούμενος θεωρείται δεξιός, τότε προέχει η «κάθαρση». Αν ανήκει στο «οικογενειακό άλμπουμ της Αριστεράς», τότε προέχουν τα «προσωπικά δεδομένα».

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Ξύλο

Γράφαμε προ διμήνου ότι «συνελήφθη ο κερατάς με το γούνινο καπελάκι που εισέβαλε στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, “ο 32χρονος Τζέικομπ Αντονι Τσάνσλεϊ θεωρείται μέλος του ακροδεξιού κινήματος των QΑnon. Αποκαλεί εαυτόν “σαμάνο του κινήματος”. (…) Είναι θαυμαστής του Τραμπ και πιστεύει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος διεξάγει πόλεμο κατά μιας διεθνούς ελίτ παιδόφιλων, μέλη της οποίας έχουν κομβικές θέσεις σε επιχειρήσεις, ΜΜΕ και στην κυβέρνηση”». Σημειώναμε δε το «παράδοξο (για τα ελληνικά πράγματα) πως τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την ταυτότητα του κατηγορούμενου κερασφόρου πριν από τη σύλληψή του» («Τα δεδομένα του κερασφόρου», 12.1.2021).

Μόνο στην Ελλάδα η δημόσια δήλωση των φρονημάτων κάποιου θεωρείται προσωπικό του δεδομένο. Γι’ αυτό και θεσμοθετήθηκε να κλείνουν ακόμη και οι κάμερες τις τροχαίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων! Το χειρότερο, δε, είναι πως τα αποκαλούμενα «προσωπικά δεδομένα» είναι κυμαινόμενα. Το πρόσωπο του αδίκως δαρθέντος διαδηλωτή εμφανίστηκε σε όλα τα Μέσα, χωρίς να νοιάζει κανέναν. Αν υπήρχε η πρόθεση να παρουσιαστεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. στοχοποιεί αριστερούς διαδηλωτές, η πολιτική ένταξη του κατηγορουμένου θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα εκείνα τα Μέσα που σήμερα ουρλιάζουν για την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή