Πορεία συνεχούς έντασης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα φοβερά επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ένταση που βιώνει η χώρα τον τελευταίο καιρό βαίνει προς εκτόνωση. Δεν τη θέλει η λεγόμενη Αριστερά, που υποτίθεται ότι εκπροσωπείται θεσμικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, εξωθεσμικά από τους ποικιλώνυμους μπαχαλάκηδες με κοινό στόχο την πρόκληση ταραχών, αλλά και από συνδικαλιστές που δήθεν αγωνίζονται για τα δικαιώματα, την ισότητα και τη δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα διαφυλάσσουν συντεχνιακά συμφέροντα και προνόμια. Ολοι αυτοί συνεργάζονται στενά στους δρόμους και στις πλατείες για να τροφοδοτούν την ένταση, αδιαφορώντας αν ταυτόχρονα τροφοδοτούν και την πανδημία.

Προς ενίσχυση αυτής της διαπίστωσης, επισημαίνεται ότι την περασμένη Τετάρτη, πριν καν περάσει ένα 24ωρο από τη σύμπνοια Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΜΕ – χουλιγκάνων των γηπέδων – αναρχοαντιεξουσιαστών – κουφοντινάκηδων και άλλων που χαρακτήριζε τις ταραχές στη Νέα Σμύρνη, η απερίγραπτη ηγεσία της ΟΛΜΕ κάλεσε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, γονείς, δηλαδή το σύμπαν, να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους όχι μόνον απέναντι σε όλους τους νόμους που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά και για να καταδικάσουν «την αστυνομική βία και καταστολή, την πολιτική της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας!». Εν ονόματι της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά τάχα…

Διαβάστε επίσης:
Η Αστυνομία, οι αριθμοί και το πολιτικό μπρα ντε φερ

Το υπόλοιπο της εβδομάδας συνεχίστηκε με εκδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, που ουσιαστικά στοχεύουν στην παράλυση της αστυνομίας και στην υπονόμευση της στοιχειώδους τάξης, μέχρι την Παρασκευή, οπότε ο Αλ. Τσίπρας έδωσε την παράστασή του στη Βουλή. Οπου φρόντισε να διαψεύσει πανηγυρικά τους αφελείς που προσδοκούσαν και εύχονταν να συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης. Αντ’ αυτού εξαπέλυσε, και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους, ένα σκληρό «κατηγορώ» επί παντός επιστητού κατά της κυβέρνησης και του Κυρ. Μητσοτάκη προσωπικά. Αδιάφορο πώς εμπνεύστηκε την απαγγελία του «κατηγορώ» ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ή αν ξέρει οτιδήποτε για την υπόθεση Ντρέιφους και τον ρόλο των Ζολά και Κλεμανσό. Κρίνοντας από τις επιδόσεις του σε άλλα πεδία γνώσεων, μάλλον δεν έχει ιδέα, αλλά το σημαντικό είναι ότι αποκάλυψε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια τη στρατηγική του.

Η στρατηγική του είναι η συνεχής υποδαύλιση ταραχών και έντασης για να εξασφαλίσει τη δική του ηγεμονία στον χώρο της λεγόμενης αριστεράς μέσω της πόλωσης και του διχαστικού δόγματος «ή αυτοί, ή εμείς». Για να εξαναγκάσει επίσης την αστυνομία να είναι συνεχώς παρούσα και ορατή προκειμένου να αντιμετωπίζει τους ποικιλώνυμους μπαχαλάκηδες που διψούν για βία, ώστε και με τη βοήθεια των μέτρων κατά της πανδημίας να κλιμακώνεται ο εκνευρισμός και η δυσαρέσκεια των νέων πολιτών και να πιάνει η προπαγάνδα περί αστυνομικού κράτους.  

Η εβδομάδα συμπληρώθηκε με τη «νεκρανάσταση» του Κουφοντίνα που φρόντισε να στείλει και μήνυμα στους… συναγωνιστές του. Γεγονός που και αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι θα πορευθούμε με συνεχή ένταση, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή