«Οσο χειρότερα τόσο καλύτερα»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Διαβάζω: 120 πορείες μέσα σε 40 ημέρες. Τρεις πορείες την ημέρα τον ιό τον κάνουν πέρα. Αυτό φαίνεται πως πιστεύει η Αριστερά, καθώς δεν θέλω να ασπαστώ την άποψη του Αδώνιδος Γεωργιάδη πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, μέσω των πορειών, να υπονομεύσει το έργο της κυβέρνησης για άρση της καραντίνας. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές. Ολοι θυμούμαστε την «υπεύθυνη» στάση που κράτησε την περίοδο 2011-2014. Επιστράτευσε αυτοκτονίες και μαγκάλια για να γίνει κυβέρνηση και το πέτυχε. Μια δοκιμασμένη συνταγή δεν αλλάζει.  

Εξάλλου, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως αναλαμβάνει το ρίσκο των διαδηλώσεων. Οταν βάζει στη ζυγαριά την υγεία των πολιτών και το δικαίωμα για πορείες, προφανώς, ιεραρχεί ως ανώτερο το δικαίωμα στις πορείες. Για τους αριστερούς δεν ισχύει το απόφθεγμα «η υγεία πάνω απ’ όλα». Μετά, γιατί παραξενευόμαστε που έγιναν 120 πορείες μέσα σε 40 ημέρες; Θα μπορούσα να πω ότι και λίγες έκαναν! Βέβαια, υπάρχουν και οι «προοδευτικοί» γιατροί, που σιγοντάρουν τις διαδηλώσεις με το επιχείρημα πως στους ανοικτούς χώρους δεν υπάρχει υπερμετάδοση του ιού. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για τις λιτανείες, για τον αγιασμό των υδάτων και τις παρελάσεις. Η COVID-19 δεν τολμάει να ακουμπήσει τις αριστερές ψυχούλες! 

Το ευχάριστο σε αυτήν τη δυσώδη κατάσταση είναι πως οι πολίτες δεν ακολουθούν. Η μαζικότητα των συγκεντρώσεων φανερώνει την απομόνωση των διοργανωτών. Αυτή η διαπίστωση αφορά το πολιτικό επίπεδο. Στο υγειονομικό επίπεδο όμως, και μια πορεία 300 πολιτών εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του ιού. Αν δεν συνέβαινε αυτό, ο Αλ. Τσίπρας δεν θα μιλούσε για «ρίσκα».

Συνεπώς, εξ αντικειμένου, η πολιτική των πορειών και των συγκεντρώσεων συντελεί στην εξάπλωση του ιού, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στη μετάθεση του χρόνου της, μερικής έστω, άρσης της καραντίνας. Πολιτικά, τι συνέπειες έχει αυτή η κατάσταση για την κυβέρνηση; Προσθέτει δυσαρέσκεια και επιφέρει φθορά. Μπορεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εχθρός να είναι ο κορωνοϊός, για τον Αλ. Τσίπρα όμως εχθρός είναι ο Μητσοτάκης. Και επειδή η Ιστορία έχει αποδείξει πως η Αριστερά δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα, μήπως τελικά έχει δίκιο ο Αδωνις;  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT