Θεωρείο (17/03/21)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο στο Προεδρικό

Η στήλη σάς είχε γράψει από τις 6 Μαρτίου πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι τρεις πολιτικοί επίγονοι της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου –ο Γάλλος, ο Βρετανός και ο Ρώσος– στην Αθήνα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Ο σχεδιασμός έχει «κλειδώσει» και το απόγευμα της 24ης Μαρτίου ο Εμανουέλ Μακρόν, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Πινακοθήκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το βράδυ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει προς τιμήν τους δεξίωση-δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Αντιστοίχως ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με τους τρεις.

Δώρο των Γάλλων

Να σας πω μία ακόμα είδηση σχετική με τους επετειακούς εορτασμούς. Χθες, μίλησε ο Κ. Τασούλας με τον Γάλλο ομόλογό του Ρ. Φεράντ, ο οποίος ακολούθως ανακοίνωσε «με χαρά» τον δανεισμό στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, της ταπισερί που απεικονίζει τη Σχολή των Αθηνών. Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξε ανακοίνωση –υποθέτω θα βγει– παρότι όπως έμαθα η συνομιλία κράτησε σχεδόν μία ώρα και προφανώς είχε και άλλες ειδήσεις. Στα διαδικαστικά, η ταπισερί είναι καθ’ οδόν για την Ελλάδα και θα τοποθετηθεί στο περιστύλιο της Βουλής, στο πλαίσιο έκθεσης για την αναβίωση της αρχαιοφιλίας την περίοδο του ’21.

Αδειασμα

Με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. άδειασε τον ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλο που ψήφισε κατά της άμβλωσης. «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του» ανέφερε η Ν.Δ., σε μία ξεκάθαρη ανακοίνωση.

Ανάλυση

Σας έλεγα και χθες πως ένα πρόβλημα που έχει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει το Μαξίμου είναι οι κατευθυνόμενες επιθέσεις στα social media. Οπως μαθαίνω, ο Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος είχε «προβλέψει» εδώ και καιρό πως μπορεί να υπάρξει τέτοια στοχοποίηση, συνιστά ψυχραιμία θεωρώντας πως μόλις τα πράγματα βελτιωθούν επί του πεδίου –σε οικονομία και πανδημία– θα εκτονωθεί και η κατάσταση στο Διαδίκτυο.

Με πρόεδρο Σισιλιάνο

Εντός των επομένων 24ώρων μαθαίνω πως το Μαξίμου θα ανακοινώσει τη δημιουργία μιας επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Πρόεδρος της επιτροπής θα αναλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Αθηνών Αλ. Σισιλιάνος. Στην επιτροπή είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχει και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή