80 χρoνια πριν… 20-3-1941

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: O επισιτισμός της Γαλλίας καθίσταται από ημέρας εις ημέραν δυσκολώτερος. Η διανομή γεωμήλων εις το Παρίσι περιωρίσθη εις ένα κιλό τον μήνα κατ’ άτομον. Οι επιθυμούντες να προμηθευθούν γεώμηλα πρέπει να παρουσιάσουν ειδικόν δελτίον. Η μερίς του άρτου ωρίσθη εις 450 γραμμάρια ημερησίως διά τους αγρότας και εις 350 γραμμάρια ημερησίως διά τους άνω των επτά ετών άνδρας και γυναίκας. Η έλλειψις ωρισμένων ειδών πρώτης ανάγκης κατέστησε τους Γάλλους και ιδίως τας Γαλλίδας εφευρετικούς. […] Αι εφημερίδες άλλο δεν γράφουν παρά περί των διαφόρων μεθόδων η εφαρμογή των οποίων διευκολύνει την διαβίωσιν».
 
ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ: […] εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου των Εξωτερικών εδήλωσε σήμερον ότι αι διεξαγόμεναι επί του παρόντος διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Σοβ. Ρωσσίας αφορώσι τον διακανονισμόν της μεθορίου.
 
ΛΕΩΦΟΡΟΣ: Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων συνελθούσα την 17ην τρέχοντος μηνός εις έκτακτον συνεδρίασιν εξέδωκε ψήφισμα διά του οποίου η Α.Ε. ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Φραγκλίνος Δ. Ρούσβελτ ανακηρύσσεται Επίτιμος Δημότης Αθηναίων, απονέμεται αυτώ το χρυσούν Μετάλλιον της πόλεως των Αθηνών και μετονομάζεται η Λεωφόρος Ακαδημίας εις Λεωφόρον Φραγκλίνου Δ. Ρούσβελτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή