Θεωρείο (13/04/21)

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζάκρη στο… Μαξίμου

Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει η Θεοδώρα Τζάκρη στην κυβέρνηση. Τη συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα», με την οποία ζητούσε την άρση των περιορισμών στην ψήφο αποδήμων, την υποδέχθηκε το Μαξίμου με ανοικτές αγκάλες. Η συνέντευξη αναγνώσθηκε, ήδη από την Παρασκευή, από τον Θοδωρή Λιβάνιο που γνωρίζει καλά το θέμα. Το Σάββατο ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ μετέφερε τη συνέντευξη στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βεβαίως συμφώνησε απoλύτως με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε εντολή να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, όπερ και εγένετο. Τώρα δεν ξέρω αν θα ψηφίσει τη ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ –σχεδόν το αποκλείω–, αλλά φαντάζομαι πως η κ. Τζάκρη θα συνταχθεί με την πλειοψηφία, καθώς δεν συμβαίνει ούτε και για βουλευτές της Ν.Δ. που δίνουν συνέντευξη, την επομένη ο πρωθυπουργός να ζητάει ρύθμιση για την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Μεγαλεία!  

Τρεις κατηγορίες

Πάντως, μετά την παρέμβαση Τζάκρη, σκέφτομαι με συμπάθεια τον Αλέξη Τσίπρα. Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και μοιράστηκε σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Και στο δικό του μεταπήδησαν τρεις βασικές κατηγορίες (με ελάχιστες εξαιρέσεις για να είμαι δίκαιος): α) αυτοί που είδαν κυβερνητικές θέσεις και πήγαν να κάτσουν στην καρέκλα, β) οι ανακατωσούρες, που από όπου πέρασαν έκαναν πάντα φασαρίες και φράξιες, και γ) αυτοί που καταλαβαίνουν από πολιτική όσο καταλαβαίνει ένα παιδί δημοτικού. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία οφείλεται μάλλον και η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση.  

«Εκδρομικά» τεστ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να κάνουμε Πάσχα στο χωριό με self-test. Υπάρχει και ένα παρασκήνιο που επιτείνει αυτή την πιθανότητα. Χθες, όπως μαθαίνω, η κυβέρνηση έκανε παραγγελία ακόμα 10 εκατ. self-tests. Ο όρος λέει πως πρέπει να παραδοθούν εντός 10 ημερών. Η συμφωνία θα περάσει άμεσα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και άρα μετά, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα είναι έτοιμα για διανομή στα φαρμακεία περί τις 23 με 24 Απριλίου. Ακριβώς δηλαδή δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα. Υποψιάζομαι λοιπόν πως η παραγγελία αυτών των tests μυρίζει λίγο σαν…  πασχαλινό αυγό. Ή, για να το πω πιο παραδοσιακά, αρνί στη σούβλα.  

Ανανέωση ψηφοδελτίων

Να ξέρετε πως πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας που είναι πάνω στην κυβέρνηση, στη Ν.Δ. γίνεται καλή δουλειά. Το τελευταίο διάστημα η Πειραιώς και προσωπικά ο γραμματέας Γιώργος Στεργίου έρχεται σε επαφή –διαδικτυακά– με πολύ κόσμο, εστιάζοντας σε δύο βασικές κατηγορίες στις οποίες η Ν.Δ. «πάσχει»: στους νέους σε ηλικία και στις γυναίκες. Η διαδικασία αυτή μαθηματικά καταλήγει σε ανανέωση των ψηφοδελτίων.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή