Πάρτι εμείς, ΜΕΘ εσείς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτά που γίνονται στις πλατείες της Αθήνας δεν αντέχουν πλέον σε καμία ψυχολογική ερμηνεία. Δεν είναι τα «παιδιά που κουράστηκαν». Είναι όλοι αυτοί που εκφράζουν τον πολιτικοποιημένο ή απολίτικο αντισυστημισμό τους μέσα από τα κορωνοπάρτι, στα οποία βέβαια δεν τηρείται κανένα μέτρο προφύλαξης. Θέλουν να ζήσουν τη δική τους «πλατεία της αγανάκτησης». Σχεδόν καθημερινές πορείες και τα Σαββατοκύριακα, ξεκούραση με πάρτι. Δεν είναι πολλοί. Δεν είναι η νεολαία που δεν αντέχει. Είναι 3.000-4.000 σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι συμμετέχουν και στις διαδηλώσεις, όπου μετατρέπονται από φίλους του Κουφοντίνα σε εχθρούς του Χρυσοχοΐδη και της Κεραμέως, και καταλήγουν να παρτάρουν στις γνωστές πλατείες. Η ξεκούραση των «πολεμιστών» ύστερα από μια κουραστική εβδομάδα «σκληρής δουλειάς».

⇒ Διαβάστε επίσης: Απ’ το Πολυτεχνείο στην πλατεία Βαρνάβα

Και τα κόμματα της Αριστεράς τα ακούσατε μήπως να νουθετούν αυτούς τους νεανίες και τις νεάνιδες; Να τους επισημαίνουν πως θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών τους με τη συμπεριφορά τους; Οχι μόνο δεν τους καθοδηγούν αποτρεπτικά, αλλά, απεναντίας, καλούν την αστυνομία να απέχει από κάθε δράση που θα εμποδίσει «τα παιδιά» να εκτονωθούν από την καραντίνα. Συγχρόνως, καταγγέλλουν, υποκριτικά, την κυβέρνηση γιατί χειραγωγεί την επιτροπή των γιατρών, οι οποίοι προτείνουν να μην αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Μια κατάσταση για την οποία, όμως, ευθύνονται και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, λόγω της συνειδητής συμπεριφοράς τους. 

Βέβαια, η Αριστερά ελάχιστες φορές διακρίθηκε για την υπεύθυνη στάση της σε κρίσιμες καταστάσεις. Γιατί σήμερα να αποτελέσει εξαίρεση; Δείγμα αυτής της ανευθυνότητας είναι η πάγια θέση της για δημιουργία νέων ΜΕΘ. Με απλά λόγια, το κράτος, δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος, να πληρώνει για να μπορεί ο κάθε αντισυστημικός νεανίσκος να παρτάρει ελεύθερα στις πλατείες και στη συνέχεια να γεμίζουν οι ΜΕΘ. Πάρτι εμείς, ΜΕΘ εσείς! 

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι των περιοχών όπου διασκεδάζουν οι νεαροί, οι «νοικοκυραίοι» όπως τους αποκαλούν ειρωνικά οι αριστεροί «διανοητές», δεν έχουν χάσει μόνο τον ύπνο τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά διαρκώς ενημερώνουν τις Αρχές για τα κορωνοπάρτι που γίνονται έξω από την πόρτα τους. Είναι προφανές πως η ΕΛ.ΑΣ., εκτελώντας πολιτικές εντολές, απέχει. Στις πλατείες διαμορφώνεται το νέο είδος πολίτη που έχει μόνο δικαιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή