Θεωρείο (21/04/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσεχώς οδικός χάρτης

Στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξουν έως το τέλος της εβδομάδας ανακοινώσεις –ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό– για τον οδικό χάρτη ανοίγματος μετά το Πάσχα. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό και το περιεχόμενό του θα εξαρτηθούν από τη σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων που θα δείξει τη βασική κατεύθυνση. Μια σκέψη που υπάρχει πλέον είναι –καλώς εχόντων των πραγμάτων– να ανοίξει η εστίαση αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή από 3 έως 5 του μήνα, και παράλληλα να καταργηθεί το sms για τη μετακίνηση. Σήμερα έως το μεσημέρι θα έχουμε καθαρότερη εικόνα.

Ο Μισέλ στην Αθήνα

Στις 27 και 28 Μαΐου θα είναι στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καλεσμένος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο λόγος της επίσκεψης έχει να κάνει με την έναρξη του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης που θα γίνει εδώ από την Αθήνα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η σχετική πρωτοβουλία, δε, συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στο ίδιο πλαίσιο θα υπάρξουν διάφορες επετειακές εκδηλώσεις που είναι ακόμη υπό σχεδίαση.

Συνδρομή Πρεβελάκη

Πρόεδρος του Global Strategy Group του ΟΟΣΑ εξελέγη ο Κυρ. Πιερρακάκης, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου του ΟΟΣΑ, το οποίο επέλεξε τελικά τον Ελληνα υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως πρόεδρο. Αυτό που είναι άγνωστο είναι ότι κομβικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε ο πρέσβης του ΟΟΣΑ Γεώργιος Πρεβελάκης, ο οποίος εκτιμά πολύ τις ικανότητες του υπουργού.

Δημοσκόπηση

Οι Αθηναίοι θέλουν να πάνε στο χωριό. Το χωριό θέλει να υποδεχθεί τους Αθηναίους; Σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, η ελληνική περιφέρεια δεν είναι ακόμη έτοιμη ψυχολογικά να δεχθεί τους Αθηναίους, καθώς φοβάται. Ακόμη ένα επιχείρημα για να μην υπάρξει η «μεγάλη έξοδος» πριν από τη Λαμπρή, καθώς ως γνωστόν Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.  

Εξαγνισμός

Ο Κ. Ζαχαριάδης ούτως ή άλλως είναι από εκείνα τα στελέχη που λειτουργούν προσθετικά και όχι αφαιρετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι τοποθετήσεις του διευρύνουν το ακροατήριο του κόμματος. Αυτό έκανε και με τη χθεσινή του δήλωση που έλεγε πως η Ραχήλ Μακρή ήταν από τα μεγάλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησε εξαγνιστικά. Οχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλο το πολιτικό σύστημα, για όλες τις «Ραχήλ» που κατά καιρούς έχουν υιοθετήσει όλα τα κόμματα και έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή