80 χρoνια πριν… 27-4-1941

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΗΞΗ: Εις άρθρον δημοσιευόμενον εις την «Εφημερίδα των Ξένων του Αμβούργου», ο δρ Αδόλφος Χάλφελντ λέγει ότι «η εμφάνισις της αμερικανικής σημαίας εις τα ευρωπαϊκά ύδατα θίγει αμέσως τα συμφέροντα της Μείζονος Γερμανίας». Ο δρ Χάλφελντ εφιστά την προσοχήν των Αμερικανών επί της δηλώσεως του Χίτλερ, η οποία είχεν ως εξής: «Δεν πρέπει να αυταπατάται κανείς. Εκείνος ο οποίος πιστεύει ότι δύναται να βοηθήση την Μ. Βρεταννίαν πρέπει να γνωρίζη εν πράγμα: Κάθε πλοίον είτε συνοδευόμενον είτε μη, το οποίον έρχεται αντιμέτωπον των γερμανικών τορπιλλοβλητικών σωλήνων, θα τορπιλλίζεται». […] «Οι Αμερικανοί εκείνοι οι οποίοι προπαγανδίζουν υπέρ της χρησιμοποιήσεως του στόλου των Ηνωμ. Πολιτειών ευνοούν την εξέλιξιν εκείνην η οποία θα οδηγήση τας Ηνωμ. Πολιτείας εις τους κινδύνους του πολέμου, μολονότι αύται –αι Ηνωμέναι Πολιτείαι– δεν υπέστησαν καμμίαν πρόκλησιν».
 
ΠΑΠΑΓΟΣ: Διά Β[ασιλικού] Διατάγματος ετέθη εις αποστρατείαν τη αιτήσει του ο αντιστράτηγος κ. Α. Παπάγος.
 
AMNHΣΤΙΑ: Διά χθεσινού αναγκαστικού νόμου εχορηγήθη αμνηστία εις πάντα τα πολιτικά αδικήματα τα διαπραχθέντα μέχρι σήμερον εν τη νήσω Κρήτη, εξαιρουμένων των κατά του κοινωνικού καθεστώτος διαπραχθέντων τοιούτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή