Θεωρείο (27/04/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aγιο Φως μετ’ εμποδίων

Μέσα από εμπόδια, που χρειάστηκαν παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργικού γραφείου, πέρασε η έλευση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, η οποία θα γίνει τελικά το Μ. Σάββατο από τον υφυπ. Εξωτερικών Κ. Βλάση. Στην αρχή οι ισραηλινές αρχές δεν ήθελαν κανέναν επίσημο για την παραλαβή και ζητούσαν επανάληψη της περυσινής διαδικασίας. Δηλαδή ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα να παραλάβει από τα… σκαλιά του αεροπλάνου το Αγιο Φως και να το φέρει στην Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, ήθελε φέτος να γίνει η διαδικασία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και να παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και τελικά θα γίνει. Οι Ισραηλινοί πάντως αναμένεται να βάλουν αυστηρό πρωτόκολλο στον Βλάση, ο οποίος, παρότι έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να καταθέσει και αρνητικό τεστ PCR πριν μεταβεί στα Ιεροσόλυμα.

Σχεδιασμός

Ενδεικτικό πάντως της βούλησης του Μαξίμου να εκπεμφθεί εικόνα επίσημης τελετής φέτος είναι πως ο σχεδιασμός προβλέπει ο υφυπουργός να μεταβεί στο Τελ Αβίβ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος –χωρίς τον έξαρχο– το οποίο στην επιστροφή θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» και όχι στην Ελευσίνα. Ο λόγος είναι πως, σε αντίθεση με πέρυσι που το Αγιο Φως δεν μεταφέρθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα, φέτος θα πάει σε –τουλάχιστον– τρεις περιοχές της χώρας: Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη.

Το Μαξίμου σημειώνει

Σας το έχω ξαναγράψει πως στο Μαξίμου παρακολουθούν στενά όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και τους βουλευτές, στο κατά πόσον βάζουν πλάτη στην επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εντοπιστεί ουκ ολίγα μέλη της κυβέρνησης που δεν είναι τόσο μαχητικά όσο επιβάλλει η θέση τους. Στον αντίποδα, υπάρχει μια επτάδα βουλευτών που λειτουργούν σαν να έχουν χαρτοφυλάκιο, δίνοντας επικοινωνιακές μάχες σε όλα τα επίπεδα. Θ. Ρουσόπουλος, Δ. Καιρίδης και Τ. Χατζηβασιλείου από το πιο φιλελεύθερο μπλοκ και η τριάδα Δ. Μαρκόπουλος, Θ. Πλεύρης, Κ. Μπογδάνος, ενώ εσχάτως έχει προστεθεί και ο Τ. Θεοδωρικάκος, που επιχειρεί συντονισμένα το comeback του.

Ανταπέδωσε το tweet

Την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκε χθες ο Ν. Δένδιας και ξεναγήθηκε από τον διοικητή στους χώρους της. Η επίσκεψη έγινε ως ανταπόδοση σε ένα τιμητικό… tweet που έκανε η Προεδρική Φρουρά στον ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψή του στην Αγκυρα. «Ο Ελληνας ΥΠΕΞ έχει ύψος 1,92. Θα μπορούσε να είναι και Εύζων», γράφει στον επίσημο λογαριασμό της η Προεδρική Φρουρά στο Twitter. Ο Δένδιας μάλιστα αποκάλυψε πως πράγματι, πριν από 36 χρόνια, όταν υπηρετούσε τη θητεία του, είχε προεπιλεγεί για την Προεδρική Φρουρά, αλλά κόπηκε ως διοπτροφόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή