Θεωρείο (04/05/21)

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Iερά» αντάρτικα

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Φέτος το ακούσαμε εις διπλούν –μπορεί και εις τριπλούν–, καθώς όποιος παρέμεινε στο κλεινόν άστυ κατά τις οδηγίες της κυβέρνησης βίωσε έντονα αυτή τη διπλή Ανάσταση. Η πρώτη, στις 9, που έκαναν όσοι συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες ήταν τελικά και η πιο χλιαρή. Μονάδα μέτρησης, τα βεγγαλικά που είδαμε στον ουρανό. Αντίθετα, οι περισσότεροι περίμεναν, κατά το πατροπαράδοτο έθιμο, να πάει η ώρα 12, οπότε ο αττικός ουρανός γέμισε με τα βεγγαλικά για την… κανονική Ανάσταση. Υπήρχε όμως και το ενδιάμεσο. Φίλοι με ενημέρωσαν πως σε πολλές ενορίες το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε μετά τις 10, καθώς μάλλον ο παπάς ήταν αναποφάσιστος πόσο θα το τραβήξει και τελικά το πήγε κάπου στο ενδιάμεσο. Το συμπέρασμα πάντως είναι πως τα «ιερά» αντάρτικα ήταν περισσότερα του αναμενομένου, παρά την κεντρική οδηγία.  

Ανοιγμα σε Μπάιντεν

Αν παρακολουθήσει κάποιος προσεκτικά τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσει πως υπάρχει σαφές άνοιγμα προς την πλευρά του Τζο Μπάιντεν. Χθες ο Αλέξης συμμετείχε σε ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης που συνδιοργάνωναν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας και έπλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν για τα «τολμηρά βήματα» που κάνουν οι ΗΠΑ. Η αναφορά δεν ήταν φωτοβολίδα. Είχε προηγηθεί ένα tweet του Αλέξη Χαρίτση μετά την ομιλία του «πλανητάρχη» για τις πρώτες 100 ημέρες του στον Λευκό Οίκο, με το οποίο επαίνεσε τον Μπάιντεν για την «αύξηση του κατώτατου μισθού». Λεπτομέρεια: ο Αλέξης Χαρίτσης είχε συναντηθεί προσωπικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, το 2016, όταν ως απεσταλμένος του Τσίπρα ζήτησε από τον τότε αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει στο ΔΝΤ για να βοηθήσει την Ελλάδα.  

Νamaste!

Η λέξη είναι ινδική και σημαίνει «υποκλίνομαι εγώ σε σένα». Είναι ένδειξη ισότητας και σεβασμού. Ξεκινώντας με αυτή τη λέξη, ο Ντάνιελ Σμιθ ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα της Νότιας Ασίας. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο διπλωμάτη, που είχε αναλάβει προσωρινός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ πριν η Γερουσία εγκρίνει τον Αντονι Μπλίνκεν και δείχνει πως η Αμερική θα δώσει βάρος στην ανάκαμψη της Ινδίας. Αν πάντως το όνομα κάτι σας θυμίζει, να σας πω τι: ο Σμιθ είναι και δικός μας παλιός γνώριμος καθώς το 2010-2013 διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.  

Λάθος φωτογραφία  

Ο Αδωνις επισκέφθηκε χθες καταστήματα εστίασης στην Κηφισιά, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πώς πάει η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας. Ορθή κίνηση, αλλά λάθος φωτογραφία. Ο υπ. Ανάπτυξης επέλεξε να ανεβάσει στα social media ένα στιγμιότυπο που από πίσω είναι δύο κλειστά μαγαζιά με ένα μεγάλο «ενοικιάζεται». Απορώ πώς κανείς δεν το πρόσεξε ώστε να το αποφύγει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή