90 χρoνια πριν… 8-5-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: […] εις την Βουλήν των Κοινοτήτων ο υπουργός των Εξωτερικών κ. Χέντερσον, αναφερόμενος εις το τριμερές ναυτικόν σύμφωνον, εδήλωσεν ότι αι προκύψασαι δυσχέρειαι περί την οριστικήν αυτού διατύπωσιν οφείλονται εις παρεξηγήσεις, αίτινες κατά πάσαν πιθανότητα θ’ αρθούν διά της μεταξύ των κ.κ. Μπριάν και Γκράντι ανταλλαγής απόψεων κατά την επικείμενην συνάντησιν αυτών εν Γενεύη [φωτ. από την υπογραφή της συνθήκης].
 
ΑΠΕΛΑΣΗ: […] σοβαρά έντασις προεκλήθη μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσσίας, συνεπεία της απελάσεως υπό των Σοβιέτ εις την Λευκήν Ρωσσίαν και Σιβηρίαν δέκα χιλ. Φινλανδών κατοικούντων κατά μήκος της φινλανδικής μεθορίου.
 
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: […] Το υπουργείον προθύμως εδέχθη να ενισχύση και μίαν ωραίαν ιδέαν της Αεροπορικής Ενώσεως Αθηνών, όπως κληθούν οι φίλοι του αεροπλάνου της πρωτευούσης και των προαστείων αλλά και μέχρι Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων ακόμη. Τοιουτοτρόπως απεφασίσθη να διοργανωθή, διά την μεταπροσεχήν Κυριακήν 17ην τρέχοντος, αεροπορική εορτή εις την οποίαν θα κληθή ο πληθυσμός των Αθηνών και των προαστείων. Η εορτή αυτή θα συνίσταται εις επίδειξιν δύο αεροπλάνων του στρατού και εις την διανομήν εντύπων προκηρύξεων περί του σκοπού της Αεροπορικής Ενώσεως, δι’ ειδικών αλεξιπτώτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή