Η «προκλητική» κ. Σακελλαροπούλου

Η «προκλητική» κ. Σακελλαροπούλου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω και ακούω για μαζικές διαδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστινίους. Δεν αφορούν τις δικές μας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, αφού παρ’ ημίν δεν απαιτείται συγκέντρωση πλήθους για να διακοπεί η κυκλοφορία. Ο χαρακτηρισμός «μαζικός» αναφέρεται σε διαδηλώσεις σε γαλλικές πόλεις, στο Λονδίνο και στη Γερμανία. Δημοσιεύματα καταγγέλλουν την απόφαση των παρισινών αρχών να απαγορεύσουν τις συγκεντρώσεις για τον φόβο των επεισοδίων. Φοβήθηκαν μήπως ακροδεξιοί υπερασπιστές του Ισραήλ επιτεθούν στους φιλήσυχους διαδηλωτές κατ’ εντολήν του Νετανιάχου; Διαστρέφοντας την αλήθεια, ισχυρίσθηκαν ότι φοβούνται μήπως οι διαδηλωτές εκτραπούν σε εκδηλώσεις βίας κατά συναγωγών και λοιπών εβραϊκών στόχων. Κάτι οφθαλμοφανώς παράλογο, αφού δεν έχει συμβεί ποτέ. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι και σε αυτή την περίπτωση, επαληθεύεται η βασική επιστημονική αρχή που ισχύει παντού και πάντα. Οι Εβραίοι είναι οι θύτες, οι «άλλοι» είναι τα θύματα. Επειδή τα ρεπορτάζ δεν αναφέρουν τίποτε για τη σύνθεση της μάζας –μάζα να ’ναι κι ό,τι να ’ναι– προσπάθησα να αποκτήσω ίδια αντίληψη από τις φωτογραφίες. Και κατέληξα ότι πρόκειται στην πλειονότητά τους για μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν φυλακισμένοι στην Ευρώπη. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερντογάν για ελευθερία.

Ετσι κατάλαβα για ποιον λόγο ενοχλήθηκε ο κ. Φίλης με τη φωτογραφία της Προέδρου της Δημοκρατίας μπροστά στο τείχος του Εβρου. Η κ. Σακελλαροπούλου, μάλιστα, δεν αρκέστηκε να φωτογραφηθεί. Εκανε και προκλητικές δηλώσεις. Ευχήθηκε να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του 2020. Δεν αντιλαμβάνεται ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει όλους τους Ελληνες και δεν δικαιούται να μη λαμβάνει υπόψη τον καημό του κ. Φίλη; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός και οι σύντροφοί του πολύ θα επιθυμούσαν να οργανώσουν και αυτοί μια μαζική διαδήλωση; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το τείχος του Εβρου τον υποχρεώνει να κλείνει τη λεωφόρο Κηφισίας με γνωστούς και φίλους; Εχει βαρεθεί να τους βλέπει, πότε με τον Κουφοντίνα, πότε στη Νέα Σμύρνη. Ελεος, κ. Σακελλαροπούλου. Απαιτήστε να ανοίξουν τα σύνορα για να γνωρίσει κάναν άνθρωπο ο κ. Φίλης.

Κατ’ επέκταση, σκέφτομαι ότι η στάση της Ελλάδας στον Εβρο, για τους πεφωτισμένους συμπατριώτες μας δεν διαφέρει και πολύ από τη στάση του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Ερντογάν έχει ήδη καταγγείλει την καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Ο κ. Φίλης, για να στηλιτεύσει την πρόκληση της κ. Σακελλαροπούλου, ανέφερε την καταδίκη της χώρας μας για επαναπροωθήσεις και τις φήμες για 110 νεκρούς στη διάρκεια της περυσινής επίθεσης με ανθρώπινες ρουκέτες. Η Πρόεδρος θα πρέπει να αποφύγει τέτοιες προκλήσεις, διότι έτοιμος είναι ο φάκελος για τον εποικισμό της Δυτικής Θράκης από φανατικούς ορθόδοξους Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή