90 χρoνια πριν… 19-5-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΩΣΗ: Ολαι αι εφημερίδες σήμερον ασχολούνται με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ολδεμβούργου. Οι εθνικοσοσιαλισταί του Χίτλερ ηύξησαν τον αριθμόν των ψήφων των κατά 33%, οι δε κομμουνισταί κατά 40%. Οι σοσιαλδημοκράται έχασαν το 1/16 της δυνάμεώς των. Οι εθνικόφρονες και το κόμμα του Κέντρου ουδεμίαν υπέστησαν μεταβολήν. Τα λοιπά αστικά κόμματα των μεσαίων τάξεων έχασαν τα 35% της δυνάμεώς των εν συγκρίσει προς τα προ οκταμήνου αποτελέσματα [φωτ. Υποστηρικτές του Χίτλερ].
 
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Δυνάμεθα να γνωρίζωμεν ασφαλώς ότι προς τας απόψεις των αποχωρησάντων χθες την εσπέραν εκ της κοινοβουλευτικής επιτροπής διά την επεξεργασίαν του Νομοσχεδίου περί Τύπου βουλευτών του Λαϊκού κόμματος και της «Δημ. Ενώσεως» συμφωνούν και τ’ άλλα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως. Μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι εξεπροσώπουν τα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως εν τη επιτροπή θα διεξαχθούν συνεννοήσεις, ώστε η υποβληθησομένη εις την Βουλήν έκθεσις της μειοψηφίας επί του νομοσχεδίου να καταρτισθή ενιαίως. […] Η περίπτωσις της γενικωτέρας συνεννοήσεως των αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως προς καθορισμόν ενιαίας στάσεως εν τη Βουλή κατά την συζήτησιν επί του νομοσχεδίου δεν φαίνεται απίθανος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή