90 χρoνια πριν… 22-5-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΩΣΗ: «Η ένωσις της Γερμανίας και της Αυστρίας, επί του οικονομικού πεδίου, διερευνάται τώρα από νομικής και τοπικής απόψεως. Εγινε μάλιστα ήδη λόγος περί του δυνατού της προσχωρήσεως και άλλων εθνών της κεντρικής Ευρώπης εις την ένωσιν, προς τον σκοπόν της αντιμετωπίσεως της οικονομικής καχεξίας των. Ολα όμως αυτά θα παραμείνουν απλά σχέδια, έως ότου αποδειχθή το δικαίωμα της Αυστρίας και της Γερμανίας να ενωθούν οικονομικώς, επί τη βάσει των ισχυουσών συνθηκών και του πρωτοκόλλου του 1922 της Κοινωνίας των Εθνών» [Μουσολίνι].
 
ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ: Ο επίλογος των εορτών της Εκατονταετηρίδος [της Ελληνικής Παλιγγενεσίας] εγράφη χθες με την εορτήν της ευγνωμοσύνης εις τους υπέρ πατρίδος πεσόντας. Η εορτή αύτη επρόκειτο να δοθή την παρελθούσαν Κυριακήν, λόγω του καιρού όμως, ανεβλήθη διά χθες. Ως ώρα της συγκεντρώσεως εις το Στάδιον είχεν ορισθή η 2.30 μ.μ. Αι παρατεταγμέναι οργανώσεις την 3.30 μ.μ. Μετά τους επισήμους δε, θα εισήρχοντο εις τον στίβον οι ανάπηροι, αι χήραι και τα ορφανά πολέμου.
 
ΔΙΚΗ: Ενώπιον του στρατοδικείου του Βουκουρεστίου ήρχισεν εκδικαζομένη η συνταρακτική υπόθεσις της σοβιετικής κατασκοπείας, της οποίας η αποκάλυψις συνεκλόνισε την Ρουμανίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή