90 χρoνια πριν… 28-5-1931

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Την 11ην π.μ. σήμερον τελούνται τα εγκαίνια του εγκατασταθέντος εις το μέγαρον της Δουκίσσης της Πλακεντίας Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου το οποίον, μόλις προ μηνών, μετεφέρθη από τα υπόγεια της Ακαδημίας επ’ ευκαιρία του συγκροτηθέντος εν Αθήναις Γ΄ Διεθνούς Συνεδρίου των Βυζαντινών Σπουδών. Μέχρι προ ολίγου ακόμη, θησαυρός ολόκληρος κειμηλίων, […] με πρωτοφανή αδιαφορίαν και ανευλάβειαν διεσκορπίζετο από τα αμπατζίδικα εις χείρας ξένων, ή εξεθώριαζεν εις υπογείους κρύπτας και ολίγον κατ’ ολίγον εχάνετο η συνοχή της παραδόσεως μιας ολοκλήρου εποχής διά την ιστορίαν της τέχνης και διά την ιστορίαν του Ελληνικού Εθνους, η ολοζώντανος ανάμνησις του Βυζαντίου.
 
ΠΙΚΑΡ: Ο Βέλγος καθηγητής κ. Πικάρ επιβάς ειδικού αεροστάτου ανυψώθη σήμερον προς τον σκοπόν επιστημονικών μελετών των ανωτέρων ατμοσφαιρικών στρωμάτων. Ούτος υπολογίζει να φθάση εις ύψος 16.000 μέτρων εντός τεσσάρων ωρών. Την 3ην απογευματινήν το αερόστατον εθεάθη άνωθεν των βαυαρικών ορέων του Ομπεραμεργκάου όπου έμεινεν ακίνητον επί τρεις ώρας, είτα δε ήρχισε διευθυνόμενος βραδέως προς τας Αλπεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή