90 χρόνια πριν… 30 – 5 – 1931

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΟΔΟΣ: Η ανυπομονησία, η οποία προέρχεται από τας γοργάς επιτυχίας του ασυρμάτου και της ραδιοφωνίας, κάμνει πολλούς να δεικνύωνται άδικοι προς την τηλεόρασιν [φωτ.], ωσάν να ήτο δυνατή η τελειοποίησις μιας τόσον κολοσσιαίας εφευρέσεως εις διάστημα τόσον βραχύ. Την ιδίαν ανυπομονησίαν δεικνύουν και μερικοί εκ των επιδιδομένων εις την πρακτικήν απλοποίησιν της εφευρέσεως, υποσχόμενοι ότι προ της παρόδου ενός έτους θα είνε δυνατή η κατ’ οίκον μετάδοσις της πρώτης τηλεφωτογραφικής εφημερίδος «Φως», η οποία ως ανηγγέλθη είχε μεταβιβασθή τελευταίως εξ Αγγλίας εις την αίθουσαν ενός κινηματογράφου της Αμερικής.
 
ΕΛΕΝΗ: Εις το σημερινόν φύλλον της «Ηχούς των Παρισίων» δημοσιεύονται τηλεγραφικαί πληροφορίαι […] καθ’ ας η Βασίλισσα Ελένη έλαβε διαταγήν ν’ αναχωρήση από την Ρουμανίαν εντός είκοσι τεσσάρων ωρών. Η κατάστασις εντός των κόλπων της ρουμανικής βασιλικής οικογενείας προσέλαβεν εκ νέου την παλαιάν της έντασιν. Ο βασιλεύς Κάρολος, απελπισθείς ότι θα υπεχρέωνε την Ελένην να εγκαταλείψη το ρουμανικόν έδαφος, κυρίως δε τον υιόν της διάδοχον Μιχαήλ, εκουσίως, απεφάσισεν επί τέλους να λάβη μέτρα αυστηρότατα εναντίον της. Ούτω, προ της κοινοποιήσεως της διαταγής περί αναχωρήσεως, η πριγκήπισσα Ελένη περιωρίσθη εις το βασιλικόν ανάκτορον του Βουκουρεστίου, όπου εφυλάσσετο υπό φρουράς αποτελουμένης εξ ανδρών υπευθύνων μόνον ενώπιον του βασιλέως.
 
ΓΟΥΔΗ: Τέσσαρες χιλιάδες πεντακόσια στρέμματα θα διατεθούν εις το Γουδί διά την ανέγερσιν των στρατιωτικών κτιρίων και οκτώ χιλιάδες πεντακόσια στρέμματα διά τα πεδία των ασκήσεων, ήτοι εν συνόλω θα καταλάβη η στρατιωτική πόλις χώρον δέκα τριών χιλιάδων στρεμμάτων, εις απόστασιν λεπτών δέκα από της πλατείας του Συντάγματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή