90 χρoνια πριν… 4-6-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Η ιστορία της πόλεως των Αθηνών θα σταματήση εμπρός εις την χθεσινήν μεγάλην ημέραν. Η άνυδρος πόλις, […] απέκτησε έξαφνα εις τα πρόθυρά της μίαν λίμνην μεγάλην, απέραντον, η οποία εξασφαλίζει διά χειμώνος και θέρους την πλουσίαν υδροληψίαν και αυτής και των Φαλήρων και του Πειραιώς. Το έργον αυτό, η λίμνη του Μαραθώνος, εστοίχισε πολλά εκατομμύρια εις την παρούσαν γενεάν –εις την οποίαν εκατομμύρια δεν επερίσσευαν– και εστοίχισε πολύ περισσότερα παρ’ ότι έπρεπε. Η αλήθεια όμως είνε ότι οι Αμερικανοί, οι οποίοι επληρώθησαν καλά διά το έργον, το εξετέλεσαν άρτιον, τέλειον, άξιον της ιστορίας των Αθηνών […].
 
ΔΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑΙ: Τα αυστηρότατα μέτρα τα οποία, ως εδήλωσε, προτίθεται να λάβη λίαν συντόμως ο Καγκελλάριος Δόκτωρ Μπρύνιγκ, εδημιούργησαν καθ’ όλην την Γερμανίαν μίαν κατάστασιν αγωνιώδους αναμονής. Είνε γνωστόν ότι ο Καγκελλάριος δεν μεταχειρίζεται ποτέ όταν ομιλή υπερβολικάς εκφράσεις. Επομένως όταν λέγει ότι «είμαι υποχρεωμένος να φθάσω εις τα έσχατα διά ν’ αντιμετωπίσω την κατάστασιν», τούτο είναι αρκετόν διά να πεισθώσι πάντες, ότι όντως δειναί ημέραι αναμένουν τον γερμανικόν λαόν, ασυγκρίτως δεινότεραι των σημερινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή