Θεωρείο (04/06/21)

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθύ ρήγμα

Η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα το περιβάλλον είχε δύο ενδιαφέροντα παρασκήνια: Πρώτον, η κάρτα της εκδήλωσης ντύθηκε στα πράσινα, δείχνοντας τη στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κρατήσει ζεστή την επαφή της με τον συγκεκριμένο χώρο, η οποία έχει διαρραγεί. Και εδώ έρχεται το δεύτερο, ακόμα πιο ενδιαφέρον, παρασκήνιο. Στην εκδήλωση συμμετείχε η Κατερίνα Σακοράφα, που είναι στέλεχος των Πρασίνων και είχε συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσω συνεργασίας. Η συμφωνία ήταν μετά ένα χρόνο να παραιτηθεί ο τέταρτος τη τάξει Αλέκος Φλαμπουράρης και να πάρει τη θέση του η εκπρόσωπος των Πρασίνων. Τούτο ουδέποτε έγινε, προκαλώντας την μήνιν και τελικά τη ρήξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Πρασίνων. Οπως φαίνεται, όμως, η Σακοράφα δεν ακολουθεί ίδια γραμμή με τους Πράσινους και έχει επιλέξει τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας με τη σειρά της την οργή των Πρασίνων, οι οποίοι της έχουν διαμηνύσει πως εφόσον πάρει τελικά την έδρα θα πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί.  

Πρόσκληση στην Ντόρα

Μία ενδιαφέρουσα πρόσκληση έφτασε στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Τουρκία διοργανώνει το Antalya Diplomatic Forum, στις 17-20 Ιουνίου 2021, στη γενέτειρα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκτός από αρχηγούς κρατών και ΥΠΕΞ έχουν προσκληθεί και «εξέχουσες προσωπικότητες». Μέσα σε αυτές είναι η πρώην ΥΠΕΞ η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα βρεθεί στην Αττάλεια. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, το ΥΠΕΞ θα εκπροσωπήσει ο Φραγκογιάννης και όχι ο Δένδιας. Και δύο παρατηρήσεις που ίσως έχουν τη σημασία τους: Πρώτον, η επίσκεψη της Ντόρας θα γίνει αφού θα έχει προηγηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και δεύτερον, πως η πρώην υπουργός είναι από τους πολιτικούς που έχουν πάρει ανοικτά θέση υπέρ της προσφυγής Ελλάδας και Τουρκίας στη Χάγη.  

Καρφί Χατζηδάκη

Μία συστημένη αποστροφή περιείχε πρόσφατη ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη στα social media, με θέμα την κατάργηση 68 υπηρεσιών του ΕΦΚΑ από τα ΚΕΠ με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών. Ο υπουργός Εργασίας στο τέλος της ανάρτησης ανέφερε πως «η αδιαφορία και η δεσποτική διάθεση απέναντι στους πολίτες δεν συγχωρούνται από κανέναν». Η φράση μού φαίνεται πως πήγαινε κατευθείαν στο εσωτερικό του υπουργείου που διοικεί και στην επικρατούσα νοοτροπία…

Διέγραψε το ΚΙΝΑΛ

Οι απόψεις της Εύης Χριστοφιλοπούλου πάντα έχουν ενδιαφέρον. Στο τελευταίο ωστόσο άρθρο της το πιο σημαντικό δεν ήταν αυτό έλεγε για τον γυναικείο ακτιβισμό, αλλά το πώς υπέγραφε. Η πρώην υφυπουργός επέλεξε να μη βάλει πουθενά κομματική ιδιότητα, παρά μόνον πανεπιστημιακή, «αποκαλύπτοντας» τη διάσταση που υπάρχει με την ηγεσία του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή