90 χρoνια πριν… 8-6-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΠΙΔΕΣ: Ο τολμηρός εξερευνητής των Πόλων Ούμπερτ Ουίλκινς ανεχώρησεν ήδη διά του υποβρυχίου «Ναυτίλος» [φωτ.] εκ Νέας Υόρκης διασχίζων υποβρυχίως τον Ατλαντικόν, όπως επιχειρήση εκ Σπιτσβέργης την εξόρμησίν του προς τον Πόλον. Επ’ ευκαιρία της τολμηράς αυτής και διά πρώτην φοράν υποβρυχίου πολικής αποστολής, ο Γερμανός επιστήμων κ. Ερνστ Λίτζμαν γράφει το κατωτέρω άρθρον: […] Με την καταβύθισίν του [του υποβρυχίου], οι εξερευνηταί θα αμύνωνται κατά του τρομερού ψύχους του βορρά. Δεν υπάρχει πλέον ουδεμία αμφιβολία ότι η τελευταία αυτή μέθοδος της εξερευνήσεως των πόλων εύρεν το ιδανικόν μηχάνημα, το οποίον θα κατορθώση να εκμηδενίση τους τρομερούς κινδύνους, οι οποίοι παρουσιάζονται εις τας περιπτώσεις του είδους αυτού.
 
ΜΟΛΥΝΣΗ: Ο κίνδυνος της μολύνσεως του ύδατος από τας αναποφεύκτους βλάβας των σωλήνων της υδρεύσεως τον οποίον απεκαλύψαμεν χθες, εδημιούργησε ζωηροτάτην, ως ήτο επόμενον, ανησυχίαν. Η διαβρωτική επίδρασις των λεγομένων παρασίτων ρευμάτων ή ρευμάτων επιστροφής των ηλεκτρικών τροχιοδρόμων επί παντός υπό το έδαφος υπάρχοντος σιδηρού αντικειμένου και κατά συνέπειαν και επί των πάσης φύσεως σωλήνων, υδραγωγών ή φωταερίου, θα έχη ως αποτέλεσμα την φθοράν αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή