90 χρoνια πριν… 15-6-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Μεταξύ των κ.κ. Λαβάλ και Μπριάν [φωτ., αριστερά και δεξιά αντίστοιχα] –οι οποίοι εξαντλούνται εις εκφράσεις αβρότητος διά την δημοσίαν κατανάλωσιν– υφίστανται σχέσεις εις άκρον τεταμέναι. Αι σχέσεις δε αύται οξύνθησαν έτι πλέον αφ’ ης ο κ. Μπριάν προεκάλεσε την περίφημον εκείνην επερώτησιν εν τη Βουλή περί της εξωτερικής αυτού πολιτικής και εκέρδισε πανηγυρικήν πλειοψηφίαν. Το πολιτικόν αυτό «τέχνασμα», όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Μπριάν, εις ουδέν άλλο απεσκόπει, ή εις το να ενισχύση τας μηχανορραφίας της άκρας αριστεράς, αι οποίαι έτεινον εις το να προκαλέσουν την πτώσιν του κ. Λαβάλ. Η άμεσος δε πολιτική συνέπεια θα ήτο η ανάληψις της Κυβερνήσεως υπό του κ. Μπριάν προσωπικώς.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: Η «Ζνάμε», […] αναγνωρίζει τας μεγίστας ζημίας, τας οποίας υφίσταται η εθνική οικονομία της Βουλγαρίας εκ του αποκλεισμού του βουλγαρικού εξαγωγικού εμπορίου από την ελληνικήν αγοράν, κατόπιν της καταγγελίας της εμπορικής συμβάσεως. Η εφημερίς συνιστά όπως καταβληθούν προσπάθειαι διά την ανάκτησιν της απολεσθείσης εξ υπαιτιότητος της Βουλγαρικής κυβερνήσεως ελληνικής αγοράς, σπουδαιοτάτου πελάτου διά την κατανάλωσιν δημητριακών, γεωργικών προϊόντων, ζώων, ακόμη και βουλγαρικών γαιανθράκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή