Θεωρείο (26/06/21)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντικαταστάτρια της Σουρανή

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για τον αντικαταστάτη της Ελένης Σουρανή στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού. Η συζήτηση όμως είναι πολύ πρώιμη, καθώς η Σουρανή δεν πρόκειται να αφήσει τα τρέχοντα καθήκοντά της εντός του έτους και κατά πάσα πιθανότητα θα μετακομίσει στη Ρώμη από του χρόνου. Επιπλέον, η συζήτηση είναι πρώιμη για έναν ακόμα λόγο: όπως μου είπαν έμπειρες διπλωματικές πηγές, ο αντικαταστάτης της είναι πολύ πιθανόν αυτή τη στιγμή να υπηρετεί ακόμα στο… εξωτερικό. Και σας έχω ένα όνομα που, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, «παίζει» δυνατά: Η Αννα-Μαρία Μπούρα, που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, στην Εξωτερική Υπηρεσία της Ε.Ε. με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια, θεωρείται από πολλούς ιδανική περίπτωση για μετακόμιση στο Μαξίμου.

Η απουσία Πικραμμένου

Για όσους, καλοπροαίρετα ή όχι, διερωτώνται γιατί απουσιάζει η υπογραφή του σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου από το υπόμνημα των «έξι» με το οποίο ζητείται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των προστατευόμενων μαρτύρων στη σκευωρία Novartis, η απάντηση βρίσκεται στις πρώτες κιόλας γραμμές του υπομνήματος. «Ως γνωστόν, με μηνύσεις – εγκλήσεις μας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ζητήσαμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των ψευδομαρτύρων, οι οποίοι…» αναφέρεται. Από ό,τι θυμάμαι, λοιπόν, ούτε ο Πικραμμένος, ούτε ο Λυκουρέντζος, ούτε ο Σαλμάς, ούτε ο Κουτρουμάνης είχαν καταθέσει μηνύσεις. Γι’ αυτό και το υπόμνημα υπογράφεται μόνον από τους έξι πολιτικούς που είχαν καταθέσει τέτοιες μηνύσεις. Τόσο απλά…

Το πιστώνεται

Εχει ακούσει πολλά, άλλοτε δικαίως άλλοτε αδίκως. Ο Αδωνις, όμως, από χθες πιστώνεται την εκκίνηση της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα, αυτής του Ελληνικού, που, αφού έχει περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία 7 χρόνια, ξεκινά και με τη βούλα, μετά τις χθεσινές υπογραφές για τη μεταβίβαση του Ελληνικού στη Lamda Development.

Επίτιμος δημότης

Ξεχωριστή τιμή για τον –Μακεδόνα– αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς σήμερα θα βρεθεί στις Σέρρες ώστε να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης. Ο αντιπρόεδρος, άλλωστε, δεν χάνει ευκαιρία να έρχεται στην Ελλάδα και να διατηρεί την επαφή του ιδιαιτέρως με τη Βόρεια Ελλάδα, από την οποία κατάγεται. Αυτή η τάση πάντως του Σχοινά φαίνεται πως υπάρχει έντονα στην τρέχουσα Επιτροπή, καθώς άπαντες και άπασες οι επίτροποι, με πρώτη την ίδια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στις χώρες τους, διατηρώντας άρρηκτους τους εθνικούς δεσμούς τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή