Χρήσιμος ο Π. Πολάκης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και όμως, ο Π. Πολάκης ενίοτε προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στο έθνος. Δεν το επιδιώκει, γιατί ο ίδιος απευθύνεται αποκλειστικά στο στενό ακροατήριο των λεβεντοκρητών ψηφοφόρων του και των απανταχού αριστεροψεκασμένων· δεν το θέλει, γιατί λειτουργεί ως γενικός μαστροχαλαστής σε τούτη τη ζωή· ούτε και το γνωρίζει, γιατί αν το ήξερε θα το απέφευγε, αλλά συμβαίνει. Με τη στάση και τις δηλώσεις του επί διαφόρων θεμάτων, καταφέρνει να συσπειρώνει στη λογική πλευρά ένα πολύ μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών δίχως ιδιαίτερα κουραστικό προβληματισμό και με αποκλειστικό γνώμονα την ευχή να μην τους ξανατύχει… Τελευταίο ιστορικό πραγματικά επίτευγμα του Π. Πολάκη είναι ότι ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί στην αξία και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19, ενθαρρύνοντας για πρώτη φορά ρητά και ανοιχτά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί.

Το τόλμησε ενώπιον του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να αποστασιοποιηθεί από την αντιεμβολιαστική εκστρατεία που έχει εξαπολύσει ο φίλος, συνεργάτης και βουλευτής του. Η αξία, μάλιστα, της δήλωσής του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς έγινε σε συνεδρίαση ανώτατου κομματικού οργάνου. Αντικειμενικά και εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εμβολιασμός είναι «η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» ακούγεται μεν σε όλο το πανελλήνιο, ελπίζεται δε ότι θα έχει ιδιαίτερη απήχηση στο κομματικό ακροατήριο και στους ψηφοφόρους του, που περιλαμβάνουν ένα υψηλό ποσοστό αρνητών του εμβολίου. Αυτή είναι η ουσία της δήλωσης και το γεγονός ότι πασπαλίστηκε και με μερικά αντιπολιτευτικά δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα μπορούσε να τα παραλείψει στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης «ό,τι να ’ναι».

Μετά την προαναφερθείσα επιτυχία, το ζητούμενο τώρα από τον Π. Πολάκη είναι να μπλέξει την Εκκλησία με την αντιεμβολιαστική εκστρατεία του. Να αναφερθεί, δηλαδή, στο γεγονός ότι κάποιοι μητροπολίτες και αρκετοί (βλαμμένοι) παπάδες που αποτρέπουν/απαγορεύουν στο ποίμνιό τους να εμβολιαστεί, συντάσσονται μαζί του. Μήπως και φιλοτιμηθεί να αντιδράσει η επίσημη Εκκλησία, τοποθετούμενη ανοιχτά υπέρ του εμβολιασμού. Θα είναι μία ακόμη ύψιστη υπηρεσία που θα προσφέρει στην πατρίδα, αποκομίζοντας ίσως και προσωπικό όφελος, εάν καταφέρει με αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κυρ. Βελόπουλου επί των αμετανόητων ψεκασμένων. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται ότι η δημοσιότητα που προσφέρουν τα ΜΜΕ στον Π. Πολάκη είναι χρήσιμη και πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη. Για το καλό του έθνους, δεν πρέπει να εξαφανιστεί από το προσκήνιο!
 
• Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος απουσιάζει σε άδεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή