Θεωρείο (30/06/21)

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μενού ο… Πάπας  

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η είδηση, ωστόσο, δεν είναι αυτή, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν αποκατασταθεί εδώ και καιρό. Η είδηση είναι πως στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η πρόθεση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να καλέσει τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ελλάδα το ερχόμενο φθινόπωρο. Η πρόσκληση δεν έχει αποσταλεί ακόμη και θα γίνει από την Πρόεδρο, αφού ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επικεφαλής του κράτους του Βατικανού. Ουσιαστικά, αυτό που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να λάβει τη σιωπηλή αποδοχή του Αρχιεπισκόπου, καθώς μεγάλο κομμάτι της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν βλέπει θετικά τη ρωμαιοκαθολική πλευρά και την πιθανή έλευση της Αυτού Αγιότητος, όπως αποκαλείται ο Πάπας. Το έτερο θέμα συζήτησης των δύο πλευρών αναμένεται να είναι η εμβολιαστική πορεία της χώρας, με τον πρωθυπουργό να ζητάει στήριξη από τον Προκαθήμενο. Για το θέμα μάλλον θα υπάρξουν και δηλώσεις με το πέρας της συνάντησης.  

Πυρά στον Ανδρέα  

«Γαλάζιες» πηγές μού έλεγαν μετά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, που προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, πως ο Ανδρέας Λοβέρδος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε σηκώσει επικοινωνιακά πιο ψηλά τον πήχυ, ως δικηγόρος του Καλογρίτσα, και τελικά πέρασε από κάτω.  

Παρενέργειες εμβολίου  

Γιατί το λένε αυτό; Δεν ξέρω, αλλά υποψιάζομαι πως τον «κατηγορούν», καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έλεγε παντού πως ο Καλογρίτσας είναι έτοιμος για βόμβες, οι οποίες ωστόσο δεν έσκασαν ποτέ. Για να λέμε, όμως, τα πράγματα με το όνομά τους, δεν τα έλεγε από το μυαλό του αυτά ο Ανδρέας. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας είχε ξεκινήσει φορτσάτος και άφηνε υπονοούμενα για συγκλονιστικές αποκαλύψεις, τις οποίες ωστόσο δεν έκανε ποτέ. Μάλιστα, άνθρωποι που έζησαν την Προανακριτική από κοντά, μου λένε πως σημείο καμπής για τον Καλογρίτσα ήταν η αναβολή 15 ημερών που ζήτησε για να κάνει το εμβόλιο. Ενώ πριν ήταν πολύ επιθετικός, μετά το εμβόλιο γύρισε πολύ πιο ήπιος. Μάλλον θα είναι και αυτό μέσα στις πιθανές παρενέργειες.  

Δεν παρέστη  

Και ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο είναι πως χθες, κατά την ψηφοφορία για το πόρισμα στην επιτροπή, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν απών. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», μου σχολίασε μέλος της επιτροπής, εννοώντας τις αποστάσεις μεταξύ των άλλοτε κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο, καθώς μπορεί απλώς κάτι να έτυχε στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο και να μην κατάφερε να δώσει το «παρών».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή