90 χρόνια πριν… 02-07-1931

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ: Η βεράντα του Καζίνου λούεται από τας ακτίνας της θερινής πανσελήνου. Ηρεμία απόλυτος επικρατεί γύρω. […] Πού και πού ακούεται το κρυστάλλινο γέλιο κάποιας κυρίας, προς την οποίαν λέγει ατελευτήτους ερωτικάς ανοησίας κάποιος φρακοφόρος με φαλάκραν και υπερτροφικόν πορτοφόλι. […] Κάποιο κόττερον διευθύνεται σιγά-σιγά προς την διεύθυνσιν της Νικαίας. […] Η ορχήστρα τώρα παίζει ένα εύθυμον αμερικανικόν φοξ. Τα ζεύγη στροβιλίζονται μάλλον κουρασμένα. Μέσα στη σάλα, το παιχνίδι εξακολουθεί. Μακρυά, μέσα στα πεύκα, δύει η σελήνη. Αι πρώται λάμψεις της αυγής χρωματίζουν με ένα ελαφρύ μωβ τον ορίζοντα εις το μέρος της ανατολής. Κερδισμένοι και χαμένοι ροφούν τις γρανίτες των, μάλλον διά να κάνουν κάτι.
 
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ: Ο υπουργός των Εσωτερικών κ. Λιδωρίκης εδέχθη χθες εις συνεργασίαν τον Δήμαρχον Αθηναίων κ. Μερκούρην, τον οποίον παρεκάλεσεν όπως ο Δήμος μεριμνήση διά τον καλλωπισμόν των λαϊκών αγορών και την καθαριότητα αυτών. […] Ηδη δε παρεκάλεσε διά του υπουργείου Γεωργίας την Αγροτικήν Τράπεζαν ίνα ιδρύση πρατήρια πωλήσεως των γεωργικών προϊόντων εις τας λαϊκάς αγοράς, πράγμα διά το οποίον επροθυμοποιήθη και η Αγροτική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή