Κι αν οι εξωγήινοι είναι κατ’ εικόνα μας;

Κι αν οι εξωγήινοι είναι κατ’ εικόνα μας;

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακονίζεται η φαντασία, διαστέλλονται οι ορίζοντες, από τις ανακαλύψεις ιχνών ζωής σε πλανήτες μακριά από το πληκτικό ηλιακό μας σύστημα. Βούτυρο στο ψωμί τα διαστημικά ταξίδια γειτονιάς που σχεδίασαν τρεις κροίσοι επιδιδόμενοι σε άμιλλα ιστορικής βαρύτητας. Σε ποιανού το άρμα να επιβιβασθούμε σε βάθος χρόνου; Του Τζεφ Μπέζος; Του Ρίτσαρντ Μπράνσον; Του Ελον Μασκ; Τελευταία στιγμή η στήλη έμαθε από πηγή της οποίας η αξιοπιστία δεν κατέστη δυνατόν, λόγω χρόνου, να διασταυρωθεί, ότι οι τρεις πιονέροι έχουν και άλλο κοινό: διάβαζαν μανιωδώς και μετά την ενηλικίωσή τους το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Από τη Γη στη Σελήνη», ενώ και οι τρεις είχαν αναγνωστικό Plan B το «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα». Μοιραία, στο φόρτε της και η UFOλογία. Η ιδιοφυώς ήξεις αφήξεις ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου περί ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου πατρότητος αναζωπύρωσε την πολύτομη σχετική σεναριολογία. Μια φευγαλέα ματιά σε αριθμούς ενισχύει την υπεράνω φυλών, χρωμάτων, θρησκειών υπόθεση «αποκλείεται να είμαστε μόνοι».

Διαβάστε επίσης: 
⇒ Τα UFO επιστρέφουν ξαφνικά δριμύτερα στην Αμερική

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια γαλαξίες υπάρχουν στο (γνωστό) σύμπαν, με τον καθένα να φιλοξενεί εκατοντάδες εκατομμύρια άστρα. Παραζάλη, που υποχωρεί όταν διαβάζουμε για δυνάμει συγγενικούς με τη Γη πλανήτες που απέχουν μόλις δεκάδες, εκατοντάδες έτη φωτός· ένα (1) έτος φωτός αντιστοιχεί σε 9,5 τρισεκατομμύρια χλμ.· ένα διαστημικό τσιγάρο δρόμος. Ιδού η Ρόδος για μελλοντικές μαζικές μετοικεσίες. Ανθρωπίνως συγγνωστή λοιπόν, όχι ανίερη, η απορία εάν η ημετέρα Θεία Πρόνοια αφοσιώνεται στο δικό μας είδος ή περιλαμβάνει και άλλα νοήμονα όντα που ίσως επιβουλεύονται τον Γαλάζιο Πλανήτη. Αν υπάρχουν εξωγήινοι θα μας μοιάζουν; Θα έχουν τις δικές μας ευαισθησίες και αγωνίες για το αύριο; Τουλάχιστον, θα μιλούν επαρκώς αγγλικά; Υπάρχει χρόνος να δοθούν απαντήσεις, πιθανόν εν τη απουσία μας, καθώς, όπως εκτιμούν αστροφυσικοί, χωρίς θεολογική εξάρτυση ωστόσο, ο επί μακρόν ζωοδότης Ηλιος θα καταβροχθίσει θνήσκων τη Γη πάνω κάτω σε 4,5 δισ. χρόνια. Αποκάλυψη τότε.

H έως σήμερα πιο πειστική εμφάνιση εξωγήινων, Αρειανών για την ακρίβεια, σκηνοθετήθηκε ραδιοφωνικά (1938) από έναν ιδιοφυή αθεόφοβο 23χρονο, παραμένοντας η κορυφαία οσκαρική φάρσα, σαρώνοντας κάθε ρεκόρ ευπιστίας, παρότι υπήρξε επισήμανση για την καλλιτεχνική διάσταση της εκπομπής. Δραματοποιώντας το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «Ο πόλεμος των κόσμων», ο ιθύνων νους με τη βαθιά, στιβαρή φωνή περιέγραφε τη δράση των εισβολέων που εξολόθρευαν γήινους με όπλα θερμικών ακτίνων, πανικοβάλλοντας εκατομμύρια Αμερικανούς και βγάζοντας έντρομους στους δρόμους, στέλνοντας σε δάση, σπηλιές, κελάρια, χιλιάδες μπας και γλιτώσουν. Εχασαν έτσι την αυλαία, όπου οι ανεμβολίαστοι ταξιδιάρηδες εξωγήινοι αφανίστηκαν ανυποψίαστοι από μια δική μας ασθένεια, άγνωστη στον ιατρικό τους πολιτισμό. Ο Ορσον Γουέλς, συντετριμμένος από τις επιπλήξεις, πρόσφερε τρία χρόνια αργότερα στην ανθρωπότητα τον «Πολίτη Κέιν» και παντρεύτηκε τη μυθική Ρίτα Χέιγουορθ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή