90 χρoνια πριν… 9-7-1931

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΔΑ: Οι ειδήμονες διακηρύττουν ότι η Μόδα συμπληρώνει καθ’ εκάστην τριακονταετίαν ολόκληρον κύκλον, ο οποίος διά τα πορτοφόλια των συζύγων είνε, επί το αστρονομικώτερον, έλλειψις… Οι διευθυνταί οίκων νεωτερισμών βεβαιούν τουλάχιστον ότι η μόδα του 1931 εμφανίζει αναλογίας με την μόδαν του 1900. Το κυριαρχούν σήμερον σύνθημα είνε ότι μια γυναίκα πρέπει να είνε… γυναίκα. «Δεν θέλομεν πλέον γυναίκες-αγόρια, ξυρισμένους τραχήλους και ρόμπες εξαιρετικά κοντές» – έγραφε γνωστή αριστοκράτις, η κόμησσα ντ’ Αρνού, εις γυναικείον περιοδικόν. Θέλομεν μίαν γυναίκα… γυναίκα. Η ρόμπα λοιπόν μακραίνει, τα υφάσματα γίνονται πολυτελέστερα, τα μαλλιά φυτρώνουν… Την άνοιξιν τα καπέλλα ενθυμούνται παλαιά σχήματα και πτερά φύονται εις την ουράν των…
 
ΠΡΩΤΟΓΕΡΩΦΙΚΟΙ: Οι Πρωτογερωφικοί του Μακεδονικού Κομιτάτου ετέλεσαν επιβλητικόν μνημόσυνον υπέρ του δολοφονηθέντος την 7ην Ιουλίου 1928 αρχικομιτατζή Αλεξάνδρου Πρωτογέρωφ. Το μνημόσυνον προσέλαβε χαρακτήρα συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά των Μιχαηλωφικών και της ανατραπείσης κυβερνήσεως Λιάπτσεφ. Οι Πρωτογερωφικοί δηλούν ότι οι Μιχαηλωφικοί περιώρισαν την δράσιν των εντός της Βουλγαρίας, δολοφονούντες τους αντιπάλους των, ενώ αυτοί θα αγωνισθούν εις την Μακεδονίαν ως επαναστάται διαθέτοντες τα περίστροφά των διά τον κατά των Ελλήνων και Σέρβων απελευθερωτικόν αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή