Θεωρείο (16/07/21)

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διπλωματική» επιστροφή στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα επιστρέφει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, μετά τη θητεία του στην Κύπρο. Ο πολύ έμπειρος και χαμηλών τόνων διπλωμάτης αναμένεται να αναλάβει πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Κυριάκο Λουκάκη, ο οποίος κατέχει σήμερα τη συγκεκριμένη θέση, να μετακομίζει στο νευραλγικό πόστο του πρέσβη στο Τελ Αβίβ.  

Συγκινητική ομιλία Τσιόδρα

Το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ και στην οποία παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, λόγω της αποφοίτησης της κόρης τους Δάφνης, ο καθηγητής, που είναι και ο ίδιος απόφοιτος της τάξης του ’86, εκφώνησε μία καθ’ όλα συγκινητική ομιλία, στέλνοντας μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με τον δικό του πάντα ευγενικό και διακριτικό τρόπο: «Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στη ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο», ανέφερε. Παράλληλα, ο καθηγητής επέλεξε να επιστρέψει στους μαθητές τα μετάλλια που είχαν κερδίσει σε αθλητικούς αγώνες και τα οποία του τα είχαν δωρίσει πέρυσι τον Μάιο, λέγοντας ότι του αξίζουν περισσότερο και του τα αφιέρωσαν.

Lockdown σε… βουλευτές

Μία ενδιαφέρουσα παρέμβαση για τους βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκανε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να ληφθούν μέτρα για όσους βουλευτές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προτείνοντας να αποτραπεί η φυσική παρουσία τους στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών.  

Η δικαίωση του Δήμα

Πέρασε στα ψιλά, ωστόσο πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την αρμόδια επίτροπο Μ. Βεστάγκερ το ύψος του προστίμου που επιβλήθηκε σε κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, έπειτα από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τους ρύπους των οχημάτων που παρήγαν. Τα 875 εκατ. ευρώ που καλούνται να πληρώσουν, κρύβουν μια «ελληνική» λεπτομέρεια. Η νομοθεσία με την οποία παραπέμφθηκαν σχεδιάστηκε από τον τέως επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε και στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «Dieselgate». Ο κ. Δήμας, πάντως, είχε μπει από παλιά στο μάτι των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αφού ως επίτροπος το 2008 είχε επιλέξει για τις μετακινήσεις του στις Βρυξέλλες ένα υβριδικό όχημα ιαπωνικής τεχνολογίας, καθώς έπειτα από γνωμοδότηση των ειδικών, αυτό ρύπαινε λιγότερο το περιβάλλον.

Υποψήφιος ο Παπαμιμίκος

Την επιστροφή του στην πολιτική σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα ο πρώην γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. –επί Σαμαρά– Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι απίθανο να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης, περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά.  

Η εντολή Χατζηδάκη

Μία πληροφορία –με πολιτικές βεβαίως προεκτάσεις– που έφτασε στη στήλη λέει πως ο Κωστής Χατζηδάκης έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, έως το αργότερο αρχές Οκτωβρίου να εκκρεμούν μόνο οι συντάξεις του τελευταίου εξαμήνου και όλες οι υπόλοιπες να έχουν εκδοθεί, καθώς ο υπουργός φαίνεται πως έχει πάρει ως προσωπικό στοίχημα την αντιμετώπιση του προβλήματος, που αποτελεί μαύρη τρύπα για την κυβέρνηση και δημιουργεί γκρίνια σε ένα προνομιακό για τη Ν.Δ. ακροατήριο: τους ηλικιωμένους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή