Θεωρείο (21/07/21)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άγνωστο ραντεβού του Μητσοτάκη

Απόγευμα Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Μαίναλο» στην Τρίπολη εθεάθη να πίνει καφέ μια παρέα με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Δεν ήταν οποιαδήποτε παρέα όμως. Ηταν μια τοπική «επιχειρηματική ελίτ» που δραστηριοποιείται όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις στα Βαλκάνια. Παρόντες ήταν οι δύο ισχυρότεροι επιχειρηματίες της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, ο Θ. Πόκας, που ασχολείται με την ανακύκλωση δευτερογενών υλικών, και ο τσιμεντοβιομήχανος Ν. Μελής, ο CEO της EDIL Μ. Λαμπρόπουλος που θα φέρει φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, ο Δ. Δέμος, αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Demos, και ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γ. Καϋμενάκης. Παρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Τρουπής, αλλά και ο υφ. Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης που κανόνισε το τετ α τετ με τους επιχειρηματίες, στη μοναδική εκτός προγράμματος συνάντηση του πρωθυπουργού στην Τρίπολη. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα επενδύσεων που θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας στην περιοχή, με ευρύτερο αντίκτυπο σε όλη την Πελοπόννησο.  

Αντιπολιτευτική διάθεση

Αίσθηση έχει προκαλέσει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Αννα Ευθυμίου, η οποία συχνά – πυκνά βγαίνει μπροστά με δηλώσεις που έχουν αντιπολιτευτικό άρωμα. Τελευταίο «κρούσμα» η αναφορά της στον ιστότοπο ieidiseis, όταν ερωτηθείσα εάν μπορεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα να απολυθεί είπε: «Είναι σαφές ότι από την κυβερνητική εξαγγελία της νομοθετικής ρύθμισης δεν προβλέπεται ως κύρωση η απόλυση. Κατά συνέπεια, μια τέτοια απόλυση είναι άκυρη ως καταχρηστική και επομένως κανείς μη εμβολιασμένος δεν μπορεί να απολυθεί για τον λόγο αυτόν». Είναι σαφές πως η Αννα Ευθυμίου χτύπησε με εύσχημο τρόπο καμπανάκια, προσθέτοντας ακόμα μία αναφορά με προσεκτική μεν, αλλά σαφώς κριτική διάθεση.  

Αρση ασυλίας

Για ένα δημοσίευμα του 2019 στον ιστότοπο στον οποίο ήταν τότε ιδιοκτήτης αποφασίστηκε χθες η άρση ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είχε τίτλο «Η νέα, ημίγυμνη γραμματέας» και αναφερόταν σε συνεργάτιδα του Μάρκου Μπόλαρη, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου και σήμερα βουλευτή, εξ ου και η άρση ασυλίας του, η οποία υπερψηφίστηκε από συνολικά 237 βουλευτές.

Οπλα

Καλά πληροφορημένες πηγές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού λένε πως οι ΗΠΑ θα επανέλθουν σύντομα και στο θέμα της Κύπρου και θα επιδιώξουν λύση στο χρονίζον πρόβλημα. Βασική φιλοσοφία της νέας τακτικής που θα ακολουθήσουν είναι το δόγμα «τάξη και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο». Ισως αυτό να το ξέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας και ανοίγει περπατησιά για να έχει περισσότερα διαπραγματευτικά όπλα, αποσύροντας μία διεκδίκηση για να κερδίσει κάτι άλλο. Πιθανόν τη λύση των δύο κρατών.  

Λεπτομέρεια

Στο εσωτερικό σκηνικό πάντως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε σε παλαιότερη φράση του για τη γείτονα χαρακτηρίζοντάς την «πειρατή του διεθνούς δικαίου». Για τη φράση αυτή είχε δεχτεί κριτική, αλλά όπως φαίνεται ο Μεσσήνιος δεν αλλάζει άποψη…

Σχόλιο… απογοήτευσης

Αν και μόλις 18 ετών ο Δημήτρης Καρακώστας, ο μαθητής από τη Ναύπακτο που αρίστευσε στις Πανελλαδικές παρά την απώλεια των γονιών του, φαίνεται πως γνώριζε πολύ καλά για τις καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων και το… είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο θα αρχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη. Το σχόλιο Χατζηδάκη ήταν μάλλον της… απογοήτευσης για την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει στο υπουργείο: «Αν και τόσο νέος, ξέρει τι γίνεται στον ΕΦΚΑ», είπε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή