90 χρoνια πριν… 6-8-1931

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΠΙΔΑ: Παρίσιοι. – Ο «Χρόνος» εις το σημερινόν φύλλον σχολιάζων την χθεσινήν αγόρευσιν του καγκελλαρίου Μπρύνιγκ εξαίρει ιδίως την περικοπήν εκείνην δι’ ης ο καγκελλάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανταλλαγή γνωμών, ήτις ήρχισεν υπό τους αισίους οιωνούς εις Παρισίους, θα καταστή δυνατόν να συνεχισθή, επ’ ευκαιρία της προσεχούς επισκέψεως των Γάλλων υπουργών εις Βερολίνον.
 
ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ: «Ολόκληρος η Ευρώπη μίαν μόνον έχει να δώση συμβουλήν προς την νεαράν Ισπανικήν Δημοκρατίαν: “Προσοχή εις τον μπολσεβικισμόν! Προσοχή εις την καταχθόνιον εργασίαν των εξ επαγγέλματος ταραχοποιών! Αφήστε μίαν λογικήν ελευθερίαν εις τον τύπον και τον λόγον, δεν πρέπει όμως να επιτρέψητε όπως, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου, οι κομμουνισταί αποπειραθούν να καταστρέψουν την επανάστασιν την οποίαν συνετελέσατε άνευ αιματοχυσίας”» [Α. Κερένσκι, πρωθυπουργός της Ρωσίας πριν την επανάσταση του 1917].
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Αύριον συνέρχεται το Γενικόν Συμβούλιον του Αγροτικού Κόμματος όπως αποφασίση επί της οριστικής πολιτικής κατευθύνσεώς του και της συμπράξεώς του ή μη μετά της «Δημ. Ενώσεως» και άλλων αριστερών ομάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή