90 χρoνια πριν… 13-8-1931

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΒΑΡΗ: Ανεκοινώθη η έκθεσις της επιτροπής Ουίκερσαμ επί των μεθόδων της αμερικανικής υπηρεσίας της μεταναστεύσεως, τας οποίας χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματικάς, τυραννικάς και πιεστικάς. Η έκθεσις κατακρίνει δριμέως την απέλασιν 15.000 περίπου ξένων ετησίως εξ Αμερικής ως μη εκπληρωσάντων τας διατυπώσεις του νόμου περί μεταναστών, διαψεύδει δε την διάδοσιν ότι τα περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται εν Αμερική υπό ξένων και ευρίσκει την όλην υπηρεσίαν μεταναστεύσεως απάνθρωπον και βάρβαρον.
 
ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ: Τηλεγραφούν εκ Μαγδεμβούργου ότι μετά την λήξιν της τελετής διά τον εορτασμόν της ανακηρύξεως του Συντάγματος της Βαϊμάρης, εθνικόφρονες επυροβόλησαν κατά δημοκρατικών. Η αστυνομία συνέλαβεν 60 εθνικόφρονας και κατέσχε τα περίστροφα και τας μαχαίρας των. Συγκρούσεις επίσης μεταξύ εθνικοφρόνων και δημοκρατικών εσημειώθησαν εις Λούνενμπουργκ, Κολωνίαν και Ντόρτμουντ.
 
ΕΞΕΛΙΞΗ: Ενώ οι ιδικοί μας σιδηρόδρομοι, κρατικοί και μη, εξακολουθούν να τηρούν την αριστοκρατικήν των περιωπήν, εις την Ευρώπην οι σιδηρόδρομοι εκλαϊκεύονται όσον το δυνατόν περισσότερον. Εις την Ιταλίαν έχουν καθιερωθή λαϊκά τραίνα με λαϊκάς τιμάς δι’ όλας τας εξοχάς και όλα γενικώς τα κέντρα παραθερισμού. Και ο λαός συρρέει, αναπαύεται, δροσίζεται και πληρώνει ελάχιστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή