Ο απερίσκεπτος τενίστας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα μεγάλο ταλέντο στο άθλημά του, πολλά υποσχόμενος. Επίσης έχει κερδίσει με το σπαθί του πολλά λεφτά και καλά έκανε. Δεν χρωστάει σε κανέναν. Γνώρισε δε από την πολιτική ηγεσία, τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους την αποθέωση για τα επιτεύγματά του. Μάλιστα, εξ αυτού του λόγου, η πολιτεία τον επέλεξε να είναι μία από τις προσωπικότητες της καμπάνιας «Μένουμε σπίτι». 

Αίφνης, αυτό το εξαιρετικό προφίλ το λέκιασε με τη γνωστή αντιεμβολιαστική δήλωσή του. Αντιλαμβάνομαι το νεαρόν της ηλικίας του, αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό για τη στάση του. Στο κάτω κάτω έπρεπε, πριν αποφασίσει να δηλώσει τα αντιεμβολιαστικά του φρονήματα, να σκεφτεί πως συμμετείχε σε μια εκστρατεία αντιμετώπισης της COVID, της οποίας συνέχεια είναι η προσπάθεια να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Ελληνες. Επειδή είναι μια προβεβλημένη προσωπικότητα, η δήλωσή του έχει ιδιαίτερο βάρος και ενισχύει τους προβληματισμούς όλων αυτών που διστάζουν να εμβολιαστούν. Και είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά, που έχουν τον Τσιτσιπά ως ίνδαλμα. Είναι το πρότυπό τους και ό,τι υποστηρίζει το ακούν με προσοχή.

Κάποιοι σχολιαστές προσπαθούν να αντιπαρέλθουν τη δήλωσή του με το επιχείρημα πως δεν είναι ειδικός και ως εκ τούτου το βεληνεκές της είναι περιορισμένο. Λάθος. Σε όλον τον πλανήτη, όλοι αυτοί που θεωρούνται «φίρμες», άνδρες και γυναίκες, έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να λένε την άποψή τους για τα πάντα. Και αυτά που λένε επηρεάζουν εκατομμύρια θαυμαστές τους. Το Διαδίκτυο αναπαράγει σε χρόνο μηδέν τα όσα υποστηρίζουν, που, πολλές φορές, είναι συνειδητά προκλητικά. Μια δήλωση mainstream δεν αρέσει. 

Βέβαια, στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά, η συγκεκριμένη δήλωσή του αγγίζει, αρνητικά, την υγεία εκατομμυρίων πολιτών. Δεν αφορά ένα ανάλαφρο θέμα, στο οποίο θα μπορούσε να πει όποια υπερβολή θέλει χωρίς να προκαλέσει ζημία σε συνανθρώπους του. Το γεγονός πως εξέφρασε την αντιεμβολιαστική πεποίθησή του αυτήν την εποχή, που οι ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν πέσει και η πολιτεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξαναζωντανέψει το ενδιαφέρον όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, μεγεθύνει το ατόπημά του. Θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε, ο καθείς λέει ό,τι θέλει. Βεβαίως, κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να τον επικρίνουμε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή