Θεωρείο (18/08/21)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μαξίμου ο Κεδίκογλου

Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, αμέσως μόλις η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια σταμάτησε το καταστροφικό της έργο. Ο έμπειρος πολιτικός βρέθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό αναλυτικά για τις ζημιές της περιοχής, καθώς βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο και κατέγραψε ανάγκες και ελλείψεις. Ο Κεδίκογλου συμμετείχε σε συσκέψεις για τη βόρεια Εύβοια, ενώ είχε τετ α τετ και με υπουργούς, όπως ο Πέτσας, ο Σκρέκας και ο Κικίλιας, για εξειδίκευση των μέτρων. Την Πέμπτη, δε, θα έχει συνάντηση και με τον Σταύρο Μπένο, ώστε να γίνει η πρώτη αναλυτική συζήτηση για τα επόμενα βήματα, τα οποία δεν πρέπει να αργήσουν διότι η κατάσταση είναι δραματική.

Μεσσήνιοι

Να ξέρετε πως ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζεται πολύ θετικά για τον Σταύρο Μπένο. Μπορεί ο νέος επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης να προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον πρώην πρωθυπουργό να λέει τα καλύτερα λόγια για τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας. Μεσσηνιακή αλληλεγγύη.

Ο νέος της Εύβοιας

Στην επιτροπή του Μπένου, πάντως, δεν πρόκειται να γίνουν… ρουσφέτια και θα τοποθετηθούν οι πιο χρήσιμοι, ώστε η βόρεια Εύβοια να μπορέσει να ορθοποδήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ενα από τα στελέχη που σκέφτεται το Μαξίμου να ορίσει στην επιτροπή είναι ο Ευβοιώτης Νίκος Λυσιγάκης, ο οποίος έχει μεταπτυχιακό στη διαχείριση περιβαλλοντικών κρίσεων και συνδυάζει και εντοπιότητα και γνώση.  

«Υποβάθμιση»

Η «υποβάθμιση» του Θοδωρή Λιβάνιου από το Μαξίμου στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει συζητηθεί όπως είναι λογικό. Η πραγματικότητα είναι, ωστόσο, πως τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Λιβάνιος στο Μέγαρο Μαξίμου –όπως ανάλυση των δημοσκοπήσεων– μπορεί να τις προσφέρει από όποια θέση και αν βρίσκεται. Αυτό που αρκετοί έσπευσαν να πουν, πάντως, είναι πως η μετακίνηση δείχνει «υποβάθμιση» και του Γεραπετρίτη, στον οποίο χρεωνόταν ο υφυπουργός. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προκύπτει.

Εξαφανισμένοι υφυπουργοί

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσοι υφυπουργοί ήταν στην Αθήνα την περίοδο της μεγάλης κρίσης με τις πυρκαγιές. Εικάζω πως ο αριθμός είναι δραματικά μονοψήφιος, καθώς κανείς δεν φαίνεται να είχε διάθεση να χαλάσει τις διακοπές του για χάρη της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης.

Επισκέφθηκε τον Χαρδαλιά

Στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για να δει από κοντά τον Νίκο Χαρδαλιά, που νοσηλεύεται μετά το ισχαιμικό επεισόδιο. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως Μπακογιάννης και Χαρδαλιάς υπήρξαν συνεργάτες όταν ο νυν υφυπουργός διετέλεσε εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή