Θεωρείο (26/08/21)

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπαγής η Κ.Ο.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η πρώτη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προσέφερε και πολιτικά συμπεράσματα. Ενα από αυτά που μπορώ να σας μεταφέρω με βεβαιότητα είναι πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., παρά την κρίση που προηγήθηκε και προκάλεσε πολλές συζητήσεις για ευθύνες και παραλείψεις, εμφανίστηκε απόλυτα συμπαγής και ευθυγραμμισμένη όχι μόνο με την ηγεσία του κόμματος αλλά και με τους πολιτικούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της κριτικής.

Με τους βουλευτές

Αναφέρομαι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Νίκο Χαρδαλιά που κάποια στιγμή κατέβηκαν στα έδρανα και κάθισαν με τους βουλευτές, οι οποίοι μαζεύτηκαν γύρω τους δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξη προς το πρόσωπό τους.

Μίξερ

Από την άλλη, η φράση του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά μεταξύ της Κ.Ο.  ήταν η αναφορά του «στα ελικόπτερα» για να δει ο πρωθυπουργός παράσταση του Λιγνάδη. «Το χούι του λαϊκισμού δεν βγαίνει εύκολα», έλεγαν πολλοί βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συζήτηση με θέμα τις φωτιές προσπάθησε να βάλει στο πολιτικό μίξερ ό,τι θεωρεί πως αποδομεί τον αντίπαλό του.

Mansplaining

Το ΚΙΝΑΛ μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για… mansplaining. Πρόκειται για νεολογισμό με τη σύνθεση των λέξεων man (άνδρας) και explaining (εξήγηση) που αποτυπώνει την προσπάθεια ενός άνδρα να εξηγεί σε μια γυναίκα κάτι με τρόπο εμφατικά περιφρονητικό και πατροναριστικό. Αυτό έγινε, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, όταν ο πρωθυπουργός είπε στη Φώφη: «Τόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε; Να μιλήσετε σε αυτούς που σας γράφουν τους λόγους», κάνοντας έξαλλη την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη.

Ανήκουστο

Μία απίστευτη απόφαση, που ευτυχώς ανεκλήθη, έλαβε η Ελληνική Κοινότητα Κωνστάντζας στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. αποφάσισε να εκμισθώσει το ιστορικό κτίριο του Σχολείου της Κοινότητας σε παράρτημα του τουρκικού ιδρύματος Maarif, το οποίο αποτελεί βραχίονα πολιτισμικής και εκπαιδευτικής παρείσφρησης του τουρκικού κράτους στο εξωτερικό. Ευτυχώς η ελληνική διασπορά σε στενή συνεργασία με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάσση ενεργοποίησαν όλα τα διπλωματικά κανάλια του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο και με την έμπρακτη στήριξη πατριωτών επιχειρηματιών της ρουμανικής πόλης απέτρεψε την ως άνω εξέλιξη, επιτυγχάνοντας τελικώς την καταγγελία τού προσφάτως συναφθέντος συμβολαίου από πλευράς Κοινότητας.

Tο μάζεψε

Σας έγραφα προχθές για την πίεση που δέχθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια. 
Η… αποσυμπίεση ήρθε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ο 37χρονος περιφερειάρχης ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως η Εύβοια αφέθηκε να καεί. Λίγο μετά ο Σπανός το μάζεψε κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του. Η εντύπωση πάντως είχε μείνει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή