Μετάλλαξη Λάμδα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα πολλά που δεν ξέρουν ακόμα για τον ιό οι γιατροί, κι από κοντά όλοι εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία τις ανακοινώσεις τους, είναι και το πόσο μας προστατεύουν τα εμβόλια από τη νέα μετάλλαξη. Τη Mu ή Μ. Προς το παρόν βασανίζει κυρίως την Κολομβία, ήδη όμως έχει μεταναστεύσει σε πενήντα χώρες.

Και η υψηλή μολυσματικότητά της τρομάζει.

Οσοι φραγμοί κι αν τεθούν, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν και να λειτουργούν σαν εκτροφεία του ιού και μεταφορείς του. Κι ύστερα, με πάμπολλες χώρες του πλανήτη να εξαρτούν την οικονομική τους επιβίωση από τον τουρισμό, γιατί να υποθέσουμε ότι αλλού τα μέτρα είναι πολύ αυστηρότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα; Η κουτοπονηριά και ο ωχαδερφισμός πάντα βρίσκουν δικαιολογίες: «Αφήστε τους τώρα να κινηθούν χωρίς πολλά πολλά, ημεδαποί και εισαγόμενοι, να δροσιστεί η αγορά από λίγο ρευστό, και την καλούμπα τη μαζεύουμε αργότερα».

Η εμφάνιση μιας επιπλέον μετάλλαξης δεν αιφνιδίασε τους λοιμωξιολόγους, Οσο ο κορωνοϊός θα βρίσκει άφθονη πρώτη ύλη «εκεί έξω» –δηλαδή μέσα μας– θα συνεχίσει να πειραματίζεται και να κατασκευάζει νέα όπλα, που θα του επιτρέπουν να φθείρει την άμυνά μας. Και στο σώμα όλων ημών των εμβολιασμένων πειραματίζεται, αλλά φυσικά, παρότι δεν διαθέτει τη δική μας ευφυΐα, προτιμά σαν εργαστήριό του τους ανεμβολίαστους. Του κοστίζει λιγότερο.

Μακάρι οι ανεμβολίαστοι του κόσμου τούτου να ήταν αποκλειστικά οι ούτως ειπείν «ιδεολόγοι», οποιασδήποτε αποκλίσεως. Θα ήταν ένα ποσοστό μάλλον ασήμαντο επιδημιολογικά. Εκεί έξω όμως, στον μισό πλανήτη, υπάρχουν εκατομμύρια εκατομμυρίων άνθρωποι που θέλουν να εμβολιαστούν, πρέπει να εμβολιαστούν, δεν το μπορούν όμως. Φτωχή η πατρίδα τους, περιμένει ένα μικρό μερίδιο στην εμβολιαστική αγορά από ερανικά προγράμματα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε το ένα χιλιοστό των αναγκών. Δεκάδες χειμαζόμενες χώρες παραμένουν κορωνοϊκά εργαστήρια, ενώ στις πλούσιες προγραμματίζουν και τρίτη δόση. Κι έπειτα –ίσως– και τέταρτη.

Στην Ελλάδα τα μέχρι στιγμής κρούσματα της μετάλλαξης Μ είναι ελάχιστα. Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Λάμδα, ανύπαρκτη σε άλλες χώρες. Ονομάζεται έτσι λόγω του ΛΑΟΣ, αφού έγινε υπουργός Υγείας και ο τρίτος ημιαστήρ του καρατζαφερικού κόμματος: ο κ. Θάνος Πλεύρης, με σωρεία μισαλλόδοξων ενεργειών στο παθητικό του. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης τεστάρει σαρκάζων τις ανοχές και τις αντοχές των αριστεροκεντρώων που, ως εν εκστάσει, είδαν στο πρόσωπό του το φως το αληθινόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή