Θετικά και αρνητικά πρόσημα

Θετικά και αρνητικά πρόσημα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε πολιτικά η εβδομάδα. Η επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη από τον πρωθυπουργό για να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήταν η πιο ενδεδειγμένη, κρίνοντας από την πολύ επιτυχή θητεία του νέου υπουργού στην Κομισιόν, όπου το αντικείμενό του ήταν η αντιμετώπιση κρίσεων και καταστροφών παράλληλα με τόνωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στον συγκεκριμένο τομέα. 

Ο Χρ. Στυλιανίδης, βεβαίως, θα κριθεί και αυτός από το αποτέλεσμα. Δεν προδιαγράφεται εύκολη η αποστολή του, όχι μόνον εξαιτίας της έντασης της κλιματικής αλλαγής, αλλά και επειδή θα έχει να παλέψει με άγρια θηρία που ενδημούν στην πανίδα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, της δημοσιοϋπαλληλίας και του χώρου των μίντια. Μακάρι ο Κυρ. Μητσοτάκης να είχε κάνει εξαρχής αυτή την επιλογή. Δεν θα είχε προσφέρει, μέσω Αποστολάκη, «πάτημα» σε κυκλώματα που θέλουν να τον «κοντύνουν». Ελπίζεται τώρα πως θα στηρίξει με νύχια και με δόντια αυτό το εγχείρημα, αδιαφορώντας για τις δήθεν «ενστάσεις» που προβάλλουν ήδη στη νέα επιλογή κάποιοι γραφικοί, οι οποίοι πασχίζουν να πείσουν ότι εκφράζουν τη Δεξιά της παράταξης. 

«Αλλάζοντας κλίμα», όπως συνηθίζουν να λένε παρουσιαστές στην τηλεόραση, η εβδομάδα δεν άρχισε με θετικό πρόσημο για την πανδημία. Στους αμετανόητους και ποικίλους –δηλαδή αυτούς που φοβούνται, τους άλλους που επηρεάζονται από παπάδες, εκείνους που νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση/αντιπολίτευση, τους πάσης φύσεως «ψεκασμένους», τους πολλούς αμόρφωτους και τους εντελώς κουτούς– αρνητές του εμβολιασμού, προστέθηκαν και οι απατεώνες. Ηταν γνωστό ότι τέτοιοι υπήρχαν και ενθάρρυναν τον αρνητισμό για να αποκομίσουν πολιτικά ή οικονομικά οφέλη (συχνά και τα δύο), και στον Παλαμά Καρδίτσας μπήκε η βάσιμη υπόνοια ότι το φαινόμενο έχει ευρείες διαστάσεις.

Διεθνείς υπηρεσίες καταπολέμησης του εγκλήματος, όπως η Ιντερπόλ, είχαν κοινοποιήσει την ανησυχία τους για την ανάπτυξη κυκλωμάτων παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού απέναντι στην COVID-19. Τον περασμένο Ιούνιο, στην Ελλάδα έγινε γνωστή η περίπτωση γιατρού στη Βούλα που προσποιόταν ότι εμβολίαζε και χορηγούσε ψευδή πιστοποιητικά. Αλλωστε, αποκλειόταν, η χώρα μας με τους τόσους… πολυμήχανους, με τέτοια επίπεδα αρνητισμού και τη γνωστή διοίκηση, να έμενε έξω από το «κόλπο». Το καλοκαίρι μάλιστα κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι στα νησιά κυρίως ανθούσε το εμπόριο πλαστών βεβαιώσεων τεστ, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα μετακινήσεων με τα πλοία. Επομένως το βήμα προς τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν αναμενόμενο και τώρα η πολιτεία έχει υποχρέωση να ψάξει να βρει την έκταση, αλλά και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους συμμετείχαν (για οποιονδήποτε λόγο) στο… σπορ.

Είναι φανερό ότι η πανδημία επιφυλάσσει έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα. Το δείχνουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι σχετικά υψηλοί αριθμοί θανάτων καθημερινά στα νοσοκομεία (γεγονός που απαιτεί εξηγήσεις), οι σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και στην ακρίβεια, η ενθάρρυνση των αρνητών από διάφορες πλευρές και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί όταν λειτουργήσουν τα σχολεία. Ο Θεός βοηθός… 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή